Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Rehabilitálták a lopással vádolt parancsnokot

2002.12.18. 08:38
Papp Gyula, a pristinai magyar KFOR-kontingens egykori parancsnoka és Juhász Ferenc honvédelmi miniszter a napokban megállapodást írt alá. Ebben a minisztérium elismeri a jogsértést, Papp eláll a perektől.
Két és fél évvel ezelőtt indítottak katonai ügyészségi vizsgálatot Papp Gyula, a pristinai magyar KFOR-kontingens egykori parancsnoka ellen. Lopással, csalás kísérletével, magánokirat-hamisítással, elöljárói intézkedés elmulasztásával, valamint elöljárói hatalommal való visszaéléssel vádolták. A tisztet korábi szolgálati helyére, Debrecenbe vezényelték.

A Legfelsőbb Bíróság a volt KFOR-parancsnokot tavaly felmentette a vádak alól, egy eljárást pedig megszüntetett. A jogerős ítélet értelmében Papp nem követett el bűncselekményt.

Papp Gyula a számára kedvező ítélet után a vezénylése megszüntetése, illetve határozott idejű szerződésének felmondása miatt a munkaügyi bírósághoz fordult. A Honvédelmi Minisztérium korábbi vezetése a peren kívüli megegyezéstől elzárkózott.

Az új vezetés megbeszéléseket folytatott Papp Gyulával, amelynek eredményeként az egykori parancsnok és Juhász Ferenc honvédelmi miniszter a napokban egy megállapodást írt alá. Ebben a minisztérium elismeri a jogsértést, Papp megkapja kétmillió forintos illetményét és megtérítik vagyoni és nem vagyoni kárát. Papp cserébe eláll a perektől - értesült a Népszabadság.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!