Sára, Márió
2 °C
6 °C

Megnyílt az első éjjel-nappali patika

2008.05.21. 14:01
Megnyílt az első éjjel-nappali gyógyszertár Budapesten a Keleti Pályaudvarnál. A patikában éjszaka sem kell ügyeleti díjat fizetni és egy orvos is segíti a beteget a megfelelő gyógyszerrel vagy továbbirányítja a megfelelő helyre.

A Baross tér 9. szám alatt nyílt meg az első éjjel-nappal nyitvatartó gyógyszertár. Az üzlet az ALMA-hálózat tagja (a név az alternatív magyar gyógyszerellátás rövidítése)

Bár Budapesten több ügyeletes gyógyszertár is van, a különbség az, hogy az éjjel-nappali patikában nem kell ügyeleti díjat fizetni és mindig nyitva van. Az ügyeletes gyógyszertárak ráadásul több helyen váltásban működnek, így a beteg nem mindig tudja, melyik van nyitva éppen.

Az éjjel-nappali patikában három műszakban dolgoznak a gyógyszerészek és egy orvos is. Az orvos feladata, hogy tanácsot adjon az odaérkező betegnek. Ha valaki például csak azért nem juthat jól bevált fejfájás-csillapítójához, mert az időközben receptköteles lett, a helyszínen az orvos fel is írhatja a gyógyszert. Ha súlyosabb esetről van szó, az orvos feladata, hogy a beteget a megfelelő helyre irányítsa.

A 24 órán át nyitva tartó patikába éjjel is be lehet menni, nem ablakon keresztül szolgálják ki a vásárlókat, akiknek így nem kell az utcán várakozniuk.