Emőke
-4 °C
9 °C

Már bírságoltak az egészségügyi tárca előtt

2007.10.08. 18:57
Hétfőtől megbírságolják az Egészségügyi Minisztérium parkolójában álló autókat. A terület Rogán Antal polgármester szerint a kerületé, Hortváth Ágnes miniszter szerint a tárcáé. A parkolóért hónapok óta harcolnak.

Hétfő délután már több autót is megbírságoltak az Egészségügyi Minisztérium parkolójában. Az Arany János utcai parkoló után Rogán Antal V. kerületi fideszes polgármester évekre visszamenőleg területhasználati díjat követelt, de ezt a határozatot az ügyészség felfüggesztette. Ugyanakkor a főügyészség azt is megállapította, hogy a terület az V. kerülethez tartozik, így erre hivatkozva mától az ott parkoló autóknak is fizetniük kell. Rogán szerint meg kell nyitni a területet az összes autós előtt. Jelenleg csak a minisztérium dolgozói használhatják a parkolót. A kerület arról sem mond le, hogy behajtsa a korábbi évek területfoglalási díjait.

"Olyan ez, mintha egy egyszerű embernek a saját házában kellene parkolási díjat fizetni" - reagált Horváth Ágnes miniszter, aki szerint a parkoló a tárcához tartozik, mert alatta a minisztérium pincéje van. Válaszul hétfőn az Egészségügyi Minisztérium birtokvédelmi eljárást kezdeményezett.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft