Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Február 26-án ülésezik utoljára az Országgyűlés

2001.12.14. 09:00
Idén kedden ülésezik utoljára a parlament, amikor megválasztja az Országos Választási Bizottság új tagjait - derült ki a házbizottsági ülést követő tájékoztatón. A választások előtti utolsó ülésre február 26-án kerül sor. A kormány képviselője megígérte az ülésen, hogy a jövőben egyértelműbben jelzik fizetett hirdetéseikben, hogy a kabinet parlamenti beszámolójának szerkesztett változatáról van szó, nem pedig az Országgyűlés egészének álláspontjáról.
A választások előtt az Országgyűlés valószínűleg a február 26-án ülésezik utoljára - hangzott el a házbizottság csütörtöki ülését követő sajtótájékoztatón. Áder János, a parlament elnöke elmondta, hogy a hat frakció közül öt egyetértett abban, hogy február utolsó hetét követően már ne legyen plenáris ülés. Mint mondta, az MSZP is racionális elképzelésnek nevezte ezt, de jelezte, hogy a képviselőcsoportnak még nincs álláspontja erről.

Az idén jövő kedden ülésezik utoljára az Országgyűlés. Áder János elmondta, hogy e napon megválasztják az Országos Választási Bizottság új tagjait is. Kérdésre válaszolva a parlament elnöke elmondta, hogy a házbizottsági tanácskozáson szó esett az MSZP kezdeményezéséről, amelyben a szocialista párt arra várt választ, hogy az Országgyűlési Beszámoló nevű kiadványból miként maradhatott ki az MSZP álláspontja.

Mint elhangzott, a kérdés kapcsán a frakciók képviselői kifejtették álláspontjukat, a kormány jelen lévő képviselője pedig jelezte: a jövőben egyértelműbben tüntetik majd fel, hogy a kabinet - az Országgyűlésben elhangzott - parlamenti beszámolójának egy szerkesztett változatáról van szó. A tavaszi ülésszak keretében február 4-én ül össze újra az Ház.