Judit
3 °C
7 °C

Emberek gyülekeznek a Parlament előtt

2006.09.17. 22:22
Néhány száz ember gyülekezik gyertyákkal, nemzeti színű zászlókkal a Parlament előtt vasárnap este. A tömeg a kormány lemondását, demokráciát és új választások kiírását követeli.

Néhány száz ember gyülekezik gyertyákkal, nemzeti színű zászlókkal a Parlament előtt vasárnap este - jelentette az Index helyszínen tartózkodó tudósítója.

"Elkúrtad, elkúrtad", "Vesszen a kormány!", "Táncolj, Feri!", skandálja a többségében fiatalokbó álló csoport. A Parlament mellett elhaladó autókból többen dudálnak és a győzelem jelét mutatják az összegyülekezett csoportnak.

Tudósítónk szerint a térre egyre többen érkeznek. Néhányan a Parlamentet körülvevő kordonon belülre is mentek, de a rendőrök kitessékelték őket.

Az épületet körülvevő kordonnál több tucat rendőr sorakozott fel, többen rohamsisakot is viselnek. Amikor két kormányzati Audi érkezett az Országházhoz, a tömeg hangosan fűtyült és kiabált.


Klikk!

Az összegyülekezett emberek a "Magyar rendőr velünk van" és a "Gyurcsány gyere ki" jelszavakat is skandálták, valamint demokráciát és új választásokat követelnek. Az MTI kérdésére, hogy mit keresnek itt a Kossuth téren, többen azt mondták, "Most aztán leváltjuk ezt a kormányt", "Takarodjanak a vörösök".

Schőn Péter, a BRFK szóvivője este fél tízkor arra a kérdésre, hogyan kezeli a Kossuth téri történéseket a rendőrség, azt mondta: "egyelőre semmiféle rendőri intézkedés nem történt". Hozzátette: az eseményeknek "nincs rendőri vonatkozása jelenleg".

Vasárnap került nyilvánosságra az a felvétel, amelyen Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a május 26-i, balatonőszödi kihelyezett frakcióülésén arról beszél, hogy végighazudták az utolsó másfél-két évet.

"Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúr­tuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált" - mondja a több szerkesztőséghez egy időben eljuttatott felvételen a kormányfő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?