Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Kuncze: A narancsfelfújt itt ül a parlamentben

2005.12.12. 10:36

Mind a négy parlamenti párt miniszterelnök-jelöltje és Podolák György felszólalt napirend előtt a parlamentben. Gyurcsány Ferenc (három feleség, négy gyerek) azt ígérte, hogy a héten Brüsszelben keményen fellép a magyar érdekek védelmében, és kész megvétózni a költségvetést, ha az kedvezőtlen az országnak. A kormányfő akkor lenne elégedett, ha az egy főre jutó támogatásokban dobogósok lennénk.

Dávid Ibolya (egy férj, két gyerek) egy vasárnapi esti televíziós élményét osztotta meg a parlamenttel. Az MDF frakcióvezetője szerint elfogadhatatlan az átláthatatlan pártfinanszírozás. Kuncze Gábor (egy feleség, gyerek nincs) Orbán felé fordulva mondta, hogy a narancsfelfújt itt ül a parlamentben.

Orbán Viktor (egy feleség, öt gyerek) azt szeretné, ha senkit sem rúgnának ki, ehhez még egy munkagarancia-törvényt sem tart nagy árnak. Gyurcsány Ferenc lekezelően intézte el az ellenzéki vezér felszólalását: "Legyen olyan kedves, írja le, nyújtsa be a titkárságomra, lesz válaszom rá".

És mit mondott Podolák György (egy feleség, két gyerek)? Olvassák el lejjebb.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A hétvége bombahíre, hogy Kovács László egykori külügyminiszter, az MSZP exelnöke szeretőt tartott, akit ráadásul több protokolleseményen is feleségeként mutatott be. A negyvenéves Endrényi Éva, aki állítása szerint 2000 óta ápolt intim viszonyt Kovács Lászlóval, sőt amikor a politikust uniós adóügyi biztosnak nevezték ki, a nő követte őt Brüsszelbe. Az ügyben mindenki - leszámítva Endrényit - hallgat, mert szerintük magánügyről van szó. Bővebben >>>
 • "A Gyurcsány szélkakas újra felcsikordul, avagy lesz-e árkommandó?", "Drágábban hízik a magyar marha?", "A "buli" színe a piros - avagy a nagy mutyik kormánya?", "Kifelé az elefántokkal a porcelánboltból, avagy változásra van szükség a kulturában is", "A költségvetés recsegésétől nem hallani a dübörgést, éhezik a pannon puma", "Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország... és eladó!" Ezek mára tervezett, fideszes interpellációk címei.
 • #alt#

  Magyarország távolabb van az euró bevezetésétől, mint eddig bármikor, mondta Áder János a Fidesz hétfői frakcióülésén. A Fidesz képviselőcsoportjának vezetője szerint Magyarország az egyetlen az új uniós tagországok közül, amely az euróbevezetés négy feltétele közül egyet sem tud teljesíteni.

  Áder János a frakcióülés nyilvános részén a hosszú lejáratú magyar devizaadósság leminősítése és a Ferihegyi repülőtér privatizációja miatt is bírálta a kormány és a miniszterelnök tevékenységét.

 • Arra kérjük a Fideszt, hogy szálljon le a valóság talajára, és képzelgések helyett térjen vissza a tényekhez, nyilatkozta az MTI-nek Burány Sándor frakcióvezető-helyettes hétfőn a miniszterelnök egyik kijelentését és a Budapest Airport privatizációját érintő fideszes kritikákra reagálva.

  A Fidesz, úgy tűnik, elveszítette valóságérzékét, és képzelt kijelentésekkel vitatkozik, fogalmazott a szocialista politikus, hozzátéve, a Fidesz egyre inkább képzelt világban él és képzelt ellenfelekkel vitatkozik.

 • A budapestiek és a hatvan éven felüliek körében erősödött, így egyenlített az MSZP a Marketing Centrum szerint. A közvélemény-kutató kétpárti parlamentet jósol, bár az SZDSZ bejutása csak hajszálon múlik. Bővebben >>>
 • A napirend előtti felszólalásokat Gyurcsány Ferenc nyitja meg, a kormányfő a cselekvő hazafiságról beszél. Dávid Ibolya álságos demokráciánkat veszi górcsöve alá. Podolák György „Az év sikertörténete a Budapest Airport” címmel készül egy vélhetően baráti napirend előttire, míg Kuncze Gábor a privatizációpárti beszédre készül. Orbán Viktor új szokása szerint ismét felszólal, és a változásnak szenteli mondanivalóját. A többi az magánügy
 • A vadászbalesetben elhunyt Urbán Árpád utódjának mandátumigazolásával kezdődik a parlament hétfői ülése. A szocialista Demus Iván az MSZP balassagyarmati elnöke, a város alpolgármestere. Az Országgyűlés kétszáz igen szavazattal - tartózkodás és ellenszavazat nélkül - igazolta a mandátumát. Gratulálunk.

 • Nagy nap ez a mai Demuséknál. A család mellét büszkeség tölti el, hogy a családfenntartó, a férfi, képviselővé avanzsált. De ez magánügy.
 • Gyurcsány Ferenc a cselekvő hazafiság címet viselő felszólalása előtt megemlékezett a tizenkét éve elhunyt Antall Józsefről. „Közszereplőként a történelmi Magyarország egészéért viselt felelősséget” – mondta a kormányfő az első szabadon választott miniszterelnökről és idézte híres mondását a 15 millió magyarért érzett felelősségről. Gyurcsány nem állíttatta fel a parlamentet. De Orbán még hátravan.
 • Lamperth Mónika ma a kokaint népszerűsíti? Hófehér ruhácskájában, turcsi orrával a miniszteri bársonyszékben szipákol. Talán kokaint fogyasztott? Á, ő biztosan nem, de egyébként is, kinek mi köze hozzá?!

  Magánügy

 • Gyurcsány Ferenc idézte a Fitch hitelminősítő intézet bírálatát, amelynek jogosságát elismerte. A kormányfő szerint Magyarország a dinamikusan növekvő gazdasággal nőheti ki a költségvetési hiányt. „Nem hiszek a reformdiktatúrában, el kell fogadtatni emberek millióival, hogy hol kell változtatni” – mondta Gyurcsány, aki szerint a 2006-os választás a változtatások még nagyobb lendületét hozhatja el. (Folytatódik a felszólalás)
 • A miniszterelnök megemlékezett a Financial Times hatoldalas, Magyarországról szóló hétfői összeállításáról is. A magyaroknak soha nem ment olyan jól, mint most, mégis „ronda kampány” várható, tolmácsolta az újság cikkét Gyurcsány, aki szerint a Fitch-nek is, a Financial Timesnak is igaza van. „Erős gazdaságban finanszírozható ez a társadalmi és gazdasági program, és ezért érdemes vállalni a feszültséget is” – mondta a kormányfő. (Folytatódik a felszólalás)
 • Miközben a kormányfő a gyermekes családok létfenntartásáról értekezik, Magyar Bálint maga elé meredve somolyog. Mi lehet olyan vicces? Aztán az oktatási tárca vezetője kivette kezét az öléből, és markában megvillant a mobiltelefonja. Tehát sms-t kapott, az volt olyan mókás. Csak nem egy szerető rövid szöveges üzenete váltott ki ilyen reakciót? Vagy közeledőben egy újabb oktatási botrány, amit már csak rezignált mosollyal fogad az oktatásügy fenegyereke? Egyébként meg mindegy is, hiszen az sms, az magánügy.
 • „Aki látta azt a boldogságot, amiben Szeged és környéke úszott, az látja, hogy érdemes autópályát építeni – mondta a kormányfő. - Autópályát fogunk építeni.” Gyurcsány Ferenc szerint az Orbán-kormány „névadásban remekelt”, de fejlesztésekben nem. Ennek alátámasztására számokat mondott, de ezt nem közvetítjük. (Folytatódik a felszólalás)
 • Jajj, beült mellénk a független, a kormányt és a koalíciót gyakran keményen öklöző Népszava főszerkesztője, Németh Péter, aki most itt szuszog.
 • „Cselekedni kell Magyarországért. Hazafinak lenni nem azt jelenti, hogy naponta háromszor elmondom, hogy mennyit ér ez a nemzet” – mondta a kormányfő Orbán Viktor felé nézve. Gyurcsány az eheti brüsszeli költségvetési tárgyalásairól azt mondta, hogy „vannak olyan célok, amelyekből nem fogunk engedni”. Erről a kormányfő azt mondta, hogy csak olyan költségvetést hajlandó támogatni, amelyik a hétköznapi Magyarország céljait támogatja. Azt szeretné, hogy az egy főre jutó támogatásokban az ország dobogós helyen legyen. Gyurcsány el szeretné érni azt is, hogy a költségvetés szerkezetét átalakítsák, mert egy magyar város igénye egészen más, mint egy belga városé. A kormányfő azt sem tudja elfogadni, hogy csak a tranzitutakra ad támogatást az EU, szerinte az alacsonyabb rendű utakat is fejleszteni kell.
 • #alt#

  A kormányfő szeretné, ha a költségvetési célok elérésében az ellenzék is támogatná, mert így eredményesebben lehet tárgyalni Brüsszelben. „Ha Magyarország érdekeit nem szolgálja a britek által előterjesztett költségvetés, akkor vétót fogok emelni” – mondta Gyurcsány, aki a szokásos, "Magyarországért, a köztársaságért" - ordulattal zárta le beszédét, és ezúttal hozzátette azt is: Európáért.

 • Az MDF-es Herényi Károly megdicsérte Gyurcsány Ferencet az Antall Józsefre emlékező mondataiért, majd ő is megemlékezett az első szabadon választott miniszterelnökről. „A politika, a demokrácia, a nemzet érdekeinek szolgálata, illetve annak a lehetősége” – mondta a frakcióvezető.

  A képviselők felállítása ezúttal is elmaradt.

  Mai politikai ügyekről szólva elmondta, hogy a kormány nem politizál felelősen, mert nagyon nagy a költségvetés hiánya.

  Első házasságából két, második házasságából szintén két leánygyermeke született, de ezek szigorúan magánügyek.

 • Botka László M5-öst éltető tömjénfolyamát átugorjuk. Egy felesége, két gyermeke van. Magánügy.
 • Steven Seagal nagy magyar másolata, Kóka János, egyfolytában a parlamenti sajtópáholyban üldögélő nőket stíröli. A parlamenti folyosón eddig húsz fokot mutatott a hőmérő higanyszála, de ettől a nézéstől - többek egybehangzó állítása szerint - szépen lassan elkezdett felkúszni. Robbanásveszélyes-helyzetet okoz Kóka miniszter magányossága. Na, ez már nem magánügy.
 • #alt#

  Tervgazdaság helyett piacgazdaságot választott az ország a rendszerváltással, közölte Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke, frakcióvezetője napirend előtt hozzászólásában. Hm. Az adósság ugyan kicsit elszaladt, de szociális biztonság, autópálya kell, a versenyképességet pedig muszáj növelni, és mégis érdekünk az euró mielőbbi bevezetése.

  Tény, hogy a költségvetés emiatt elszaladt, de ezért még nem kell rohanni feljelenteni mindenfelé és kiabálni. Hameg mégis, akkor a kampányban elhangzó javaslatok miért a költségvetés további eladósításáról szólnak?

  Tudomásul kell venni a piaci viszonyokat, de a költségvetés rendbetételéhez rendbe kell tenni az egészségügyet, az adórendszert. Mi Európa? Ha nemzetállamok laza szövetsége, akkor tényleg minden eurócentért lekísér egy lapostetűt Paksra a vasúti sínek mentén. Vagy stratégiai szövetség, felelős európai politikával.

 • Pont olyan szőnyegem van az előszobámban, mint amilyen ruhában az ülést vezető Szili Katalin tündököl. Magánügy, csak mondom.
 • Miután többen nem akartak felszólalni napirend előtt, a miniszterelnök kénytelen a sajtájainak válaszolni.

  Hová tűnt Áder János? Magánügy.

 • Gyurcsány csak beszél, csak beszél. Kóka miniszter és Áder frakcióvezető pedig csak kacag, csak kacag. Az utóbbi ráadásul úgy, mintha beszívott volna a parlamenti mosdóban. De ha beszívott volna is, az teljesen magánügy lenne.
 • Számtalan kérdést tettek már fel az országgyűlési képviselőknek a @parlament.hu-s címükre és soha nem kaptak választ? Egy liftben elcsípett beszélgetésből kiderült, hogy miért. Kihallgattuk Filló Pál (MSZP) magánjellegű telefonbeszélgetését, és megtudtuk, hogy a szocialista képviselő freemailes címet használ, mert nagyon sok spam érkezik a parlamenti címére.
 • Gyurcsány bejelentette az M31-es megépítésést, ami összeköti majd Gödöllőt az M0-ással. Mindezt abból a pénzből, amit megspóroltak a versenyeztetéssel. Gyurcsány Gémesi Györgyre kacsint, aki ugyebár ellenzéki polgármester.

  De a miniszterelnök ad támogatást a parasztoknak is, és egy újabb bírálatot oszt ki az előző kormánynak. De előtte még kinevetik, meg Ordacsehi helyett Ordascsehit mond.

  Ciki, de magányügy

 • Dávid Ibolya tegnap este A szólás szabadságát nézte, ami a párt- és kampányfinanszírozásról szólt. Ő úgy látta, jogos és érthető az emberek és az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felháborodása. Az ÁSZ egyébként ismét leírta ugyanazt: a pártfinanszírozás átláthatatlan, és a korrupció melegágya. Dávid Ibolya azt kérdezi, meddig tartható fent ez a helyzet. És a két nagy párt sunyi összetartását okolja emiatt. Az MDF ezért törvénymódosítást nyújt be.

  Dávid Ibolya egy férjjel és két gyermekkel rendelkezik, de ez magánügy

  Petrétei József igazságügy-miniszter válaszol. A parlament már évek óta próbálkozik jobb törvény elfogadásával, de ahhoz meg kellene egyezni. Ez nem sikerült, mondja. Próbálkoznak most is, de kevés sikerrel.
 • Az év sikertörténete a Budapest Airport eladása címmel szólal fel a szocialista képviselő, aki nem vacakol, egyből a Fidesznek esik, amely ugyebár támadja és felülvizsgálattal fenyegeti az üzletet. Podolák a Financial Times-t idézi, és elmondja, hogy a Fidesz üzenetei és beszólásai távoltartják a munkahelyeket teremtő befektetőket, és védelmébe veszi az üzletet, ami több szempontból is rekord.

  Podolák Györgynek egy felesége, két gyermeke van, és volt 1/10000000 repülőtere, de eladta. Magánügy.

  Veres János pénzügyminiszter is elégedett lesz, de nem közvetítjük.

 • Az MSZP legokosabb képviselője papírból olvassa felszólalását. Egyenes háttal, merev nyakkal beszél és egy pillanatra sem néz fel, így állja az ellenzékiek tekintetét. Biztos vagyok abban, hogy ha kommunikációs szakember valaha foglalkozott vele, az első tíz perc után felárat követelt a további szakértésért. Ha mindenképpen valami pozitívumot kellene mondanom erről a beszédről, akkor csak azt tudnám, hogy nem követi a mutatóujjával az elé tett szöveget. Podolák György olyanokat mond: hogy a kormánynak szüksége van ellenzékre, de az országnak nincs.
 • Az SZDSZ elnöke, frakcióvezetője szerint rendben van a Budapest Airport eladása, de általánosan, távlatokban is privatizálni akar. Szerinte a Fidesz hazudozik, mert eleinte azt mondták 60 milliárdért akarja a kormány eladni, miközben kétszázat ért, mikor meg eladják 465 milliárdért, most azt mondják 800-at, 1400-at ér. (Orbán közben bólogat, nyilván nem a hazudozás miatt.) Kunczénak ismét futja viccre,Rogán Antalt idézi, aki azt mondta, a gyömbéres pulykasült és a narancsfelfújt között a reptér volt az ajándék, Tony Blair és a Gyurcsány-család vacsoráján. Kuncze Orbáűn felé fordulva azt mondta, a narancsfelfújt bent ül a parlamentben, a repteret meg nagyon jól adták el. Kunczénak Kóka János válaszol, de ezt a választ is ismerjük. Unjuk is egy kicsit már.