Gyurcsány: Orbán hazudott

2007.09.24. 14:04

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint Orbán Viktor az egész országot lopással vádolta meg, amikor arról beszélt, hogy az EU-pénzeket lenyúlják. A miniszterelnök napirend előtti felszólalásában arra kérte a Fidesz elnökét, hogy kérjen bocsánatot az ország tisztességes felétől.

Navracsics Tibor és Dávid Ibolya azt kifogásolta, hogy Gyurcsány túl sokat foglalkozik Orbánnal. Semjén Zsolt édesapja meghalt. Ki a nap divatdiktátora?

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A kormány 2010-ig folytatja ezt a poliitkát, ez nem egy kampány, mondta 14 perces viszontválaszában.
  • A szocialista Herbály Imre napirend előtt annak örül, hogy 5 milliárd eurós fejlesztés nyílik meg hamarosan a magyar mezőgazdaságnak. Örüljünk mi is!
  • "Ma a Magyarországra érkező pénzek nagy részét ellopják" - jelentette ki Orbán Viktor Fidesz-elnök az Infó rádió Aréna című műsorában a múlt héten. A felvételről sugárzott interjúban elmondta, hétről-hétre jelennek meg különböző korrupciós, pénzlopási ügyeket feltáró oknyomozó írások.

    Orbán Viktor azt mondta: az uniós pénzek kapcsán a legfontosabb az lenne, hogy ne lopják el, ne kezeljék pártpénzként, és a fejlesztési irányok meghatározásába vonják be a szakmai csoportokat.

  • Sándor Klára (SZDSZ) az MDF-es képviselőkkel barátkozik. A Csapody Miklós melletti asztalra is ráült egy pillanatra a magáról megfeledkezett képviselő.
  • cikkünk a témában:

    Tarlós még gondolkodik Orbán felkérésén

    A Fidesz elnöksége Tarlóst szeretné a népszavazási kampány élére állítani, ő azonban még gondolkodik.
  • Gráf József szerint ritkán van arra lehetőség, mint most, hogy elégedetten hátradőlhetünk. Herbály sűrűn bólogat.

    Egy éles váltással azonban arra figyelmeztet a földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, hogy fel kell készülnünk az élelmiszerhiányra is, de az olaszok és a németek egyelőre nálunk vadásszák a tejet.
  • Harrach Péter (KDNP) szabad vasárnapot akar. Szerinte ez nemcsak szociáldemokrata, hanem keresztényszociális szöveg is. Ha majd megerősödik a szociáldemokrácia Magyarországon, akkor mások is követelni fogják a szabad vasárnapot, szúr oda egyet a közömbös, a lapot nem vevő szocialistáknak.
  • Megérkezett Wittner Mária, akit a múlt hétfőn a Parlamentnél tüntetők megtapsoltak, miközben más fideszes képviselőket kifütyültek, kormánypártiak autóját pedig dobálták, rugdosták, köpdösték.
  • Lamperth Mónika reagál Harrachnak a szociáldemokráciát minősítő megjegyzésére. Szerinte a kormánynak akkor szabad állsát foglalnia, ha előtte a munkaadókkal és a munkavállalókkal megegyeztek.

    A kérdésben a szociális és munkaügyi miniszter szerint az MSZP-n belül is van vita, ezért szerinte nem lehet széles társadalmi konszenzusról beszélni a kérdésben.

    (A felszólalás szakmai részét tekintve novum volt, hogy Lamperth száját elhagyta a szentmise és az istentisztelet szó.)

    A lényeg: egyelőre még dolgoznunk kell vasárnaponként.
  • Boross Péter volt miniszterelnök fájlalja, hogy korábban elsők voltunk a régiónkban, most viszont értetlenkednek vagyunk a "Lajtától nyugatra". Az utcai harcokkal "jóllakattuk a nemzetközi médiavilág kuriozitásokra éhes képviselőit".

    Boross a helyzetet némileg rokannak látja a Trianon előttivel. 1918 őszén például szétesett a rendőrség, és jöttek elő azok az erők, amelyek Kun Béláig vezették az országot. Azért teszi szóvá, mert úgy hallotta, hogy a rendőrségen belül is megjelentek bomlasztó erők. "Rend kell" - mondta végül Boross, akit csak a KDNP-s Harrach tapsolt meg jobbról (az MDF-eseken kívül), balról viszont vagy tucatnyian tapsoltak.
  • Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter "lényegében egyetért" Boross Péterrel.
  • Mécs Imre a tudósítónktól kölcsönkért egy Népszabadságot. Kíváncsian várjuk, visszaadja-e.
  • Megjött Kondorosi Ferenc szakállamtitikár, hogy leváltsa túlterhelt főnökét, Takács Albert rendészeti és igazságügyi minisztert. Néhány szót váltanak, közben Eörsi Mátyás (SZDSZ) belecsap a húrokba: a szlovák parlamentet kárhoztatja, amely a magyar nemzetiségű képviselőkön kívül lényegében egyhangúlag megszavazták a benesi dekrétumot megerősítő határozatot.

    Az SZDSZ frakcióvezetője borzalmasnak nevezte a döntést. Azt is megjegyszi ugyanakkor, hogy amikor magyar autósok ezrei Nagy-Magyarország zászlóba teszik bele a H betűt, akkor sokan úgy érzik Szlovákiában, hogy megkérdőjelezzük az államiságukat. Eörsi ezt Slota tankos kijelentésével állította párhuzamba.
  • Horváthné Fekszi Mária külügyminisztériumi államtitikár szerint egyet kell értenie abban a parlamentnek, hogy a szlovák lépést elutasítsa.

  • Az MSZP-s Filló Pál ezekben a drámai pillanatokban a Napi Ászból Az örök erotika című cikket olvassa.
  • Ma Magyarországon szociális válság van, olvasta be Szili Katalin a Fidesz munkástagozata elnökének napirend előtti felszólalását. "Mondta a főnököd!" - válaszolták az MSZP-sek.

    Arról beszél, hogy autószerelő kollégái, az egyszerű melósok nem polgári szavazók, de hogy az MSZP-re sem fognak szavazni, az biztos. A vizitdíjról például azt mondják, hogy azért van, hogy legalább olcsóbban dögöljenek meg. Néhány szocialistának végre megjött a vitakedve és közbe-közbekiáltanak.
  • Lamperth Mónika az ügyeletes, Konturnak is ő válaszol. Szerinte nem felel meg a valóságnak a képviselő felszólalásának számos eleme, de azt nem vitatja, hogy Kontur Pál szakmája autószerelő.
  • Mécs Imre most a Halálpornó a tükörben című cikket olvassa a Népszabadságból, az újság így értelemszerűen nem került még vissza hozzánk. Az egyik szocialista képviselő, olvasva a posztot laptopján, megjegyzi: szerintem visszaadja.
  • Mécs Imre visszaadta a Népszabadságot.
  • Öltözködési versenyt indítunk. Mostantól kezdve minden héten megnézzük és megmutatjuk, hogy az általunk kiválasztott négy képviselő miben jelenik meg az ország házában. A szereplők állandók, a ruhák reméljük változnak. Ki a nap divatdiktárora?

    Lamperth Mónika mindig színes ruhakölteményeivel hívja fel magára a figyelmet, de ma semmi kihívót nem öltött magára,

    Lamperth Mónika

    Pelczné Gáll Ildikó mintha összebeszélt volna Lamperth Mónikával, csupán az árnyalat sötétebb.

    Pelczné Gáll Ildikó

    Szili Katalin búskomorba öltözött ma.

    Szili Katalin

    Kiszemelt négyesünk közül csak Dávid Ibolya ugrotta át a lécet, az MDF elnöke mindig ügyel arra, hogy elegáns, csinos ruha legyen rajta.

    Dávid Ibolya