Ma Lamperth szórta a pénzt

2007.10.01. 14:16

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Pelczné Gáll Ildikó (Fidesz) szerint példátlan, hogy egy korrupciós botrányba keveredett kormány a felelős menesztése helyett az eseti bizottság elnökét szólítja fel lemondásra.

    "Az ország többségének nincs oka örömre, hol van az első nemzeti fejlesztési terv keretében elköltött pénz?" - kérdezte. A pártkatonák bevonása a források elosztásába szerinte a korrupció melegágya lehet.
  • Bajnai Gordon szerint az uniós fejleztések ügye nemzeti, kormányokon átívelő ügy. (Közben egy ellenzéki képviselő bekiabálta: Hajdú-Bét.) Az EU által adott pénz rengeteg csalónak ad lehetőséget a nyerészkedésre, első számú felleőssége a kormánynak, hogy ne engedjék ezt ellopni.

    Bajnai emlékeztet arra, hogy a botrányos kiskunhalasi motelfejlesztés nem uniós pénzből valósult meg, szerinte az ellenzék el akarja venni az ország sikerét. (Szocialista képviselők bekiabáltak, nem a sikert, a pénzt akarják elvenni.)

    A kormány indítani akar egy internetes portált, ahol feljelentést lehet tenni, és törvényt alkotnak a források sérthetetlenségéért. (A szocialisták nagyon megtapsolták Bajnait, a szabad demokraták egyáltalán nem.)
  • Fél hatkor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök rendkívüli sajtótájékoztatót tart.
  • A szocialista Nagy Sándort ott látták dohányozni, ahol legutóbb frakcióvezető korában, az pedig jó régen, 2000 és 2002 között volt.
  • "A hazug tigrist is utolérik, mint a sánta pumát!" - kérdezte a gazdasági és közlekedési minisztertől Manninger Jenő fideszes képviselő. Gratulálunk a címadáshoz.
  • Az MSZP délelőtti frakcióülése felhatalmazta Gyurcsány Ferenc kormányfőt arra, hogy előálljon „tisztasági csomagjával”. A javaslatcsomag a közéleti összeférhetetlenségi szabályok szigorítását, az uniós pályázatokat elbíráló testületek személyi állományának és a pénzek felügyeletét ellátók etikai kódexét, a képviselők költségtérítésének rendezését és a pártfinanszírozásra vonatkozó szabályokat tartalmazza. Részletek a késő délutáni sajtótájékoztató után.
  • Lebontják a Parlament zöldterülete körül felállított kordont, melyet az Országház és a képviselők védelmében meghozott intézkedés miatt még szeptember 18-án emeltek, közölte a Köztársasági Őrezred parancsnokhelyettese. A Kossuth téren teherautókra pakolják a kordonokat, így a Rákóczi szobor és a Kossuth szobor körüli parkrész ismét szabadon látogatható.

    A Parlament épülete körül továbbra is marad a biztonsági intézkedés, csak a Rákóczi és a Kossuth szobor környékén, a zöld területnél bontják le a kordonokat.Amennyiben demonstrációk, rendezvények miatt a kordon visszaállítása indokolt lesz, újra felállíttatják azokat. (MTI)
  • Nagyon gyenge a mai felhozatal, Dávid Ibolyában bíztunk, de ő ma nem jelent meg a parlamentben.

    Béki Gabriella (SZDSZ)

    Pelczné Gáll Ildikó (Fidesz)

    Lamperth Mónika (MSZP)

    Szili Katalin (MSZP)

    Lendvai Ildikó (MSZP)
  • Közvetítésünket befejezzük. Viszlát!