Árpád
-2 °C
3 °C

A parlament jövő héten nem dönt Torgyán bizottsága felállításáról

2000.11.23. 19:03
Az Országgyűlés jövő heti napirendjéről szóló javaslatban nem szerepel az olajbizottság munkájának határozatlan idejű meghosszabbítására vonatkozó indítvány, mivel az előterjesztés általános vitára való alkalmasságáról még nem döntöttek a bizottságok - hangzott el a házbizottság csütörtöki ülését követő sajtótájékoztatón. Egyetértés híján nem vették napirendre Torgyán József határozati javaslatát, mely a képviselői vagyongyarapodás vizsgálatára külön bizottságot hozna létre. Jövő héten a Fidesz-frakció vagyonnyilatkozat javaslata sem lesz napirenden, mert azt is véleményeznie kell az illetékes parlamenti bizottságoknak.
Nem dönthet jövő heti ülésén az Országgyűlés az olajbizottság munkájának határozatlan idejű meghosszabbításáról, mert az erről szóló javaslatnak még hátra van a bizottsági véleményezése - közölte a ház bizottság ülése utáni tájékoztatóján Áder János, az Országgyűlés elnöke. A november 30-áig, mandátummal rendelkező olajbizottság, így a döntésig már csupán egy ülést tart, ezen azonban nem várható a jelentés elfogadása. A kormánytöbbség egyébként sem támogatja Pallag László elnök terveit, így az olajbizottság lehet az első olyan ad-hoc testület, amely jelentés elkészítése nélkül fejezheti be munkáját.

Áder János, a parlament elnöke kérdésre válaszolva elmondta, hogy a koalíciós pártok indítványa, amely a képviselői vagyonnyilatkozatokkal összefüggésben a képviselők jogállásáról szóló törvény módosítását kezdeményezi, leghamarabb a december 4-én kezdődő plenáris hét napirendjén szerepelhet, mivel e javaslatról sem tárgyaltak még a bizottságok. Nem kerülhet a parlament elé Torgyán József azon kezdeményezése sem, hogy alakuljon parlamenti vizsgálóbizottság a képviselők vagyongyarapodását ellenőrizendő, ehhez ugyanis a képviselők négyötödének kellene igennel voksolnia.

A jövő héten négynapos plenáris ülést tart a Ház. Csütörtökön a képviselők a kormány javaslatára politikai vitanapot tartanak, amelyen az EU-integráció aktuális kérdéseiről lesz szó. A vitanapon elsőként Mádl Ferenc köztársasági elnök szólal fel. A jövő héttől kezdődően, az őszi ülésszak hátralevő részében, a költségvetés tárgyalása miatt minden héten ülésezik az Országgyűlés.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?