Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Felfüggesztették tisztségéből a piliscsabai aljegyzőt

2003.10.22. 17:15
A piliscsabai önkormányzat legutóbbi rendkívüli ülésén felfüggesztette tisztségéből Dr. Toldi Noémi aljegyzőt, aki korábban a helyi cigányságot sértő kijelentést tett - adta hírül az MTI.
A tisztviselő három tanú, a helyi gyámügyi előadó és a cigány önkormányzat két tagjának egybehangzó vallomása szerint a helyi cigány kisebbség létszámával kapcsolatban megjegyezte: "Úristen, ennyien vannak? Kár, hogy Hitler nem velük kezdte!".

A kijelentés ellen tiltakozók hiába fordultak Manek János polgármesterhez, hogy vizsgálja ki az esetet, ő nem volt hajlandó azzal foglalkozni a képviselő-testület két héttel ezelőtti rendkívüli ülésén. A polgármester akkor azt mondta, nem tisztük "Sherlock Holmest játszani". Kaltenbach Jenő ombudsman szerint a testületnek fegyelmi bizottságot kellett volna alkotnia, hogy kihallgassa az érintetteket, de erre nem került sor.

Manek a mostani döntéssel kapcsolatban nem utalt az ügyre. Csak annyit mondott el indoklásként, hogy nem a jegyzői feladatokat ellátó aljegyző szakmai tevékenysége miatt került sor a felfüggesztésére, mivel azt senki nem kifogásolta, ellenben "munkamódszerét, stílusát sok kritika érte".