Bernadett
0 °C
4 °C

Új alelnök a Fideszben?

2005.05.13. 08:22
Elképzelhető, hogy a Miskolci Egyetem tanszékvezetője, Pelczné Gáll Ildikó a jövőben bekerül a Fidesz szűkebb vezetésébe. Egyes képviselők szerint az országosan eddig kevéssé ismert politikusnő lehet a párt bokszembere.
Egy fővel bővülhet a Fidesz országos elnöksége a párt közelgő kongresszusán - tudta meg a Magyar Nemzet.


Pelczné Gáll Ildikó
A lap információi szerint a párt szűkebb vezetésébe egy országosan eddig kevéssé ismert politikust, a Fidesz miskolci 2-es számú választókerületének elnökét, Pelczné Gáll Ildikó mérnök-közgazdászt jelölik. Pelczné a Miskolci Egyetem tanszékvezető docense, a Fidesz nőtagozata elnökségi tagja, önkormányzati képviselő.

Az egyik fideszes vezető szerint Gáll Ildikó szakemberként, illetve politikusi nyilvános szereplései alapján egyaránt alkalmasnak tűnik az "első vonalban való megméretésre", alelnökké választásával vezető női politikusa is lehetne végre a Szövetségnek.

Pelczné 2002-ben az őszi helyhatósági választásokon az Összefogás Miskolcért Egyesület polgármester-jelöltje volt.

A Népszabadság szerint megoszlanak a párt képviselői között a vélemények arról, hogy Schmitt Pál a jövőben is alelnök maradjon-e. Név nélkül több képviselő vélekedett úgy: Schmittnek sok feladata és más elkötelezettsége van, s szerencsésebb lenne, ha, tekintettel a kampányidőszakra, mást választanának alelnöknek, vagy még egy olyan alelnököt választanának, aki a Fidesz "bokszembere" lehetne.