Mátyás
-6 °C
1 °C

Nem gyanúsítják a pénztárosokat a K&H-ügyben

2004.10.13. 07:46
Megszüntették a büntetőeljárást az Inter-Európa Bank és az OTP tizenhat pénztárosa ellen, mert nem lehet egyértelműen bizonyítani a bűncselekmény elkövetését, írja a Magyar Hírlap. Az ügyfelek ruházata és magatartása alapján nem mindig lehet eldönteni, hogy pénzt mosnak vagy sem.
A Fővárosi Főügyészség megszüntette a büntetőeljárást az Inter-Európa Bank és az OTP tizenhat pénztárosa ellen. A brókerügyben azt rótták fel nekik, hogy nem jelentették a rendőrségnek a pénzmosásra utaló jeleket, holott összességében több milliárd forint kétes eredetű pénz tisztára mosása történhetett meg, írja a Magyar Hírlap.

A fővárosi főügyész szerint nem lehetett bizonyítani, hogy a pénztárosok bűncselekményt követtek el. A gyanúsítottak azt ellenőrizhették és ellenőrizniük is kellett, hogy aki például pénz fizet be, korábban milyen gyakran és milyen összegekkel jelentkezett a bankban, de azt, hogy az ügyfelek ruházata, magatartása a pénzmosás gyanúját kelti-e, nem mindig lehet biztonsággal megállapítani, olvasható a Magyar Hírlapban.

A Kulcsár-ügyben hamarosan elkészül a tőkepiaci szakértő véleménye, amely azt hivatott kimutatni: miért és hová vezetett a pénz útja a bróker tevékenysége nyomán. Ezután a rendőrségnek kell lépnie.