Auguszta
-3 °C
2 °C

Tőkés perverznek nevezi az SZDSZ-t

2006.02.28. 06:54
Politikai perverzitás, bősi vízlépcsővita és a fiatalok politikai beállítottsága - erről ír a keddi sajtó. Új elemzés készült a 18-29 év közötti korosztály politikai orientációjáról is.

A Népszava úgy értesült, hogy március elején ismét tárgyalóasztalhoz ül a bősi vízlépcsővitában egyeztető, magyar és szlovák szakemberekből álló gazdasági munkabizottság. Az újabb megbeszélésen a fő teendő az eddigi tárgyalások eredményeit összegző zárójelentés megszövegezése lesz.

Nem újdonság számomra az SZDSZ politikai perverzitása, hogy erdélyi magyarokat vetett be a választási kampányában - nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Tőkés László református püspök, aki egyben az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöki tisztségét is betölti. Mint mondta: ez a történet azt idézte fel benne, amikor Székelyudvarhelyen nyomtatták az MSZP kampánykiadványát, amelyben a szocialista párt a kettős állampolgárság ellen szólt. (A teljes cikk a Magyar Nemzet nyomtatott kiadásában olvasható.)

A fiatalok többsége jobboldali

A Magyar Nemzet egy másik cikke ugyan jobboldali többséget jelez a magyar fiatalok politikai orientációjának felmérésekor, de a cikket illusztráló diagramból kiderül: a 18-29 évesek relatív többsége értéksemleges beállítottságú. A mintegy kétmilliós lélekszámú hazai fiatal korosztály 36,7 százaléka értéksemleges, 23 százaléka liberális jobboldali, 12,8 százaléka liberális baloldali, 11 százaléka konzervatív jobboldali, 8 százaléka nemzeti érzésű baloldali, 8,5 százaléka pedig elutasító.

Hátrányos helyzetű jászladányi gyerekeknek indít tanodát áprilistól a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet - közli a Népszabadság. A délutáni elfoglaltságot nyújtó foglalkozásokra az aktivisták a település önkormányzati iskolája előtt hívták fel a gyerekek figyelmét, az intézményben ugyanis nem oszthattak szórólapokat.