Piroska
-1 °C
5 °C

Megszűnik a józsefvárosi piac

2003.11.05. 07:07
Február végén kell elköltözniük a kereskedőknek a józsefvárosi piacról. A felszabadult területre befektetőket várnak, ám rendezési terv még nem készült.
A MÁV nem hosszabbítja meg a józsefvárosi piac bérlőjével a jövő év február végén lejáró szerződést - erősítette meg a vasúttársaság vezetésének korábbi döntését Urbán Lajos, a MÁV műszaki-gazdasági tanácsadója az MTI érdeklődésére.

Befektetőkkel tárgyalni

A MÁV elképzelése szerint a józsefvárosi és a fővárosi önkormányzattal közösen elkészítik a 26 hektáros területre vonatkozó rendezési tervet. Ebben meghatározzák azokat a lehetőségeket, feltételeket, amelyek mentén befektetőkkel lehet tárgyalni.

Urbán Lajos elmondta, hogy a józsefvárosi pályaudvarnak három lényeges eleme van. A Salgótarjáni út mentén lévő terület hamarosan felszabadul, mert az itt folyó tevékenység átkerül a Budapesti Intermodális Logisztikai Központba (BILK). Ezt a területet a rendezési tervnek megfelelően hasznosítják.

Áttelepítik a személyforgalmat

A Kőbányai út felöli oldal február végén szabadul fel. Ez a két terület adja a pályaudvar területének felét. A pályaudvar közepén a vasúti közlekedés - a pénzügyi lehetőségek függvényében - megszűnik, a józsefvárosi pályaudvarra érkező elővárosi személyforgalmat áttelepítik a Keleti pályaudvarra.

A MÁV józsefvárosi pályaudvar területére vonatkozó rendezési tervet jövő évben mindenképpen el kell készíteni, hiszen ez minden további fejlesztés alapja - vélekedett Urbán Lajos. Hozzátette: a rendezési terv alapján lehet tájékoztatni a befejtetőket, hogy mekkora terület szabadul fel és mire lehet használni, milyen mértékű beépítést lehet megvalósítani.