Viola
-5 °C
-2 °C

Mentális problémákkal küzdőket alkalmaznak pincérként

2003.09.30. 09:42
Pszichiátriai problémában érintett emberek szolgálnak fel októbertől a fővárosi RS9 színház kávézójában -írja a keddi Népszabadság. A végső cél, hogy az érintetteknak valódi piaci körülmények között is legyen esélyük az elhelyezkedésre.
Borítékragasztás vagy golyóstoll-összerakás helyett valódi munkát végezhetnek azok a pszichiátriai problémával küzdő emberek, akik pincérként és bárpultosként dolgoznak ősztől a Rumbach Sebestyén utcai RS9 kávézóban - értesült a Népszabadság.

A kávézó egyik főállású munkatársa pszichológus lesz, aki a pincérek mellett a munkavégzést is felügyeli - így a betegek egyszerre próbálhatják ki magukat piaci, mégis bizonyos szempontból védett viszonyok között.

Az érintetteknek lehetőségük nyílik arra, hogy az egyszerűbb munkaköröktől a bonyolultabbakig haladva az összes elképzelhető feladatot ellássák, egy év múlva pedig nagyobb eséllyel helyezkedjenek el valódi piaci körülmények között.

Az alternatív fővárosi színházat fenntartó Astoria Színházi Egyesület és a pszichiátriai betegeknek segítséget nyújtó Soteria Alapítvány non-profit vállalkozás formájában indítja útjára a projektet, azaz bevételüket csak alaptevékenységük finanszírozására költhetik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!