Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Önmagát vizsgálja az MTV ügyvezetője

2004.02.14. 14:03
Közvetlenül alelnöki kinevezése után utalt át Pinke György cégének egymillió forintot az MTV. A köztévé ügyvezetője még kinevezése előtt kötött tanácsadási szerződést az MTV-vel. A tévét felügyelő kuratorium szabaddemokrata tagja balfácánságról, az MDF delegáltja kis botlásról beszél.
Felügyelőbizottsági vizsgálatot kezdeményezett maga ellen Pinke György, a Magyar Televízió Rt. ügyvezetője annak tisztázására, hogy milyen munkát végzett a köztévétől tavaly kapott egymillió forintos tanácsadási díjért. A cégnek - a megbízás értelmében - a MTV rövid távú konszolidációs tervét és annak sarokpontjait kellett elkészíteni, amely döntéselőkészítő anyagként szolgált és szolgál az MTV Rt. üzleti tervéhez - nyilatkozta az MTI-nek Csorba Mária, a köztévé sajtóreferense.

Pinke György nem állt munkaviszonyban az MTV-vel, tisztséget nem viselt akkor, amikor a résztulajdonában álló kft. megbízási szerződés alapján teljesítéseket végzett a tévének. "Így hamis az az állítás, amelyet a Népszabadság pénteki számában megjelent cikk (Az ügyvezető cégével szerződött a köztévé) a címében megfogalmaz" - mondta a sajtóreferens.

A Magyar Nemzet értesűlései szerint Pinke cégének tavaly szeptemberben, pár nappal Pinke alelnöki kinevezése után utalták át a 800 ezer forint+áfás megbízási díjat. A szerződést augusztus 12-én kötötték. A lapnak nyilatkozó Kozák Márton, a köztévé kuratóriumnak szabaddemokrata delegáltja szerint "balfácánság", hogy a megbízási díjat csak Pinke kinevezése után fizették ki.

Peták István, a testület MDF-es tagja szerint azonban az ügyvezető "kis botlása is oriási bonyodalmat szűlhet".