József, Bánk
-7 °C
0 °C

A pisis Kiss tábornok az ORFK látókörébe került

2007.11.07. 08:11
Vizsgálatot rendelt el Bencze József a XIII. kerületi rendőrkapitány, Kiss Ernő ügyében - állítja a Népszava. Az országos főkapitány valószínűleg egy blogbejegyzés állításait akarja kivizsgáltatni.

A Központi Bűnüldözési Igazgatóság éléről korábban botrányos körülmények között távozó rendőr ügyeiről a lap egy internetes oldalon jelent meg egy beszámoló a napokban. A híradást követően bejelentést kapott az országos főkapitány is, Bencze József ezt követően rendelte el az állítások kivizsgálását - erősítette meg a lap információját Garamvölgyi László az ORFK szóvivője.

Kiss dandártábornoknak akkor kellett távoznia a Központi Bűnüldözési Igazgatóság (KBI) főigazgatói posztjáról, amikor tetten érték, amint levizelte az ORFK Teve utcai épületét. Kiss azzal védekezett, hogy a kimerítő munkája miatt menedzsertablettákat szed, amelyeknek vannak mellékhatásai.

Kiss Ernőről nem régiben egy pisis névre keresztelt blogon jelent meg aláírás nélküli írás. Ebben azt állítja a szerző, hogy az évekig mellőzött rendőr sértődötten foglalta el a XIII. kerületi kapitányi posztot, és manapság is gyakran hivatkozik arra, hogy régi pozíciójának köszönhetően mennyit tud a politikai elit tagjairól. A rendőrségi őskövület ismét kísért című bejegyzés szerint ténykedésének kezdete óta 80 százalékban kicserélődött a kapitányság személyi állománya, a bűncselekmények felderítési rátáját tekintve pedig utolsó helyre került a budapesti kerületek között.