Konrád
8 °C
26 °C

Az MDF populista pitével kampányolt

2006.04.03. 15:17
Populista pite, liberális linzer, koalíciós krémes és Normális Magyarországért dobos torta is szerepelt az MDF "Normális Magyarország Kávézójában", ahol Dávid Ibolya MDF-elnök látta vendégül a sajtót. Az ellenzéki politikus a azt mutatta be, mit kínál az MDF-fel rivális három párt a közéletben.

Alkalmi pincérnőnek állt Dávid Ibolya MDF-elnök, hogy különös elnevezésű szendvicseket, süteményeket és kávékat kínáljon a sajtótájékoztatón megjelenő újságíróknak, ezzel demonstrálva, mit kínál az MDF három riválisa az embereknek.

Megcsináltuk toast

A szendvicsek közt az étlapon szerepelt a Kétpárti sajtos, a leírás szerint kétféle trappistával, amelyeknek "nevük más, de az ízük ugyanaz", valamint a Luxusprofit dupla szalámival, sajttal és paradicsommal, a Megcsináltuk toastban "eredetileg sok minden lett volna, de végül csak sajt meg ketchup került bele, mert a toast színe a piros". A kínálatban szerepelt Kovács Pisti kedvence is, ami mogyorókrémes kalács a kisebbik ellenzéki párt szerint, ami azért kell az SZDSZ ifjú kampányarcának, hogy legyen elég kalóriája a biciklizéshez.


Fotó: Barakonyi Szabolcs

A süteménykínálat tartalmazta a Populista pitét, "amely a lelkesítő nagygyűlések szüneteiben is elmajszolható", a Liberális linzert, "szabadelvű tésztában piros lekvárral, amely olyan, mint az SZDSZ, liberális programot ígér, de valójában az MSZP programjának megvalósításához asszisztál", a Koalíciós krémest, amelyet "Orbán Viktor nem szeret, pedig jót tesz a demokráciának", és a Normális Magyarországért dobos tortát, amelynek "szilárd a teteje, mint az MDF elkötelezettsége amellett, hogy őszinte, felelős és békés közéletre van szükség".

Kamu-ccinó

Az étlapot a kávék zárták. Ezek között szerepelt a Pesszimista presszó, amely "olyan erős, mint a kétely, hogy ilyen ígéretek után bevezethető lesz az euró 2010-ben". A Mézesmadzag melange az étlap ajánlója szerint "lágy és édes, mint az MSZP és a Fidesz mézesmadzag ígéretei". A Kamu-ccinoba "belefér az összes kampányígéret", a Koffeinmentes reform kávét pedig a "Gyurcsány-kormány elmaradt reformjaira helyett" kínálták. A Habos kakaót Dávid Ibolya azoknak ajánlotta, akik "hisznek még a mesékben", s abban, hogy egymillió forint reális ár egy kakaóbiztos számítógépért.

A kínálat bemutatása után Dávid Ibolya elmondta, az MSZP és az SZDSZ felelőtlen, költségvetési hiányt növelő politikája hosszú távon rontotta Magyarország versenyképességét, a Fidesz pedig baloldali eszmékkel, a mindent megoldó állam hamis illúziójával próbál választást nyerni. Az MSZP és a Fidesz összesen hatezer milliárd forintnyi ígéretet tett, amelyeket ha beváltanak, összeomlik a magyar gazdaság, jelentette ki.

"A két párt politikája azt sugallja, hogy a durva politikus, a kettészakított ország szükséges része a mindennapjainknak" - fogalmazott az MDF elnöke. Dávid Ibolya hangsúlyozta: az MDF felnőtt politikát kínál, véget vet a felelőtlen ígérgetéseknek, leszámol a korrupcióval és megerősíti a középosztályt.