Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Szórólapok Kiskunfélegyházán, plakátok Szatymazon

2002.10.19. 19:04
A rendőrséghez érkezett bejelentés szerint Kiskunfélegyházán 16 év körüli fiatalok helyezték el az egyik párt szórólapjait. Az egyik szatymazi polgármesterjelöltet kampánycsendsértésért elmarasztalta a helyi választási bizottság, a megyei választási szerv viszont nem látta bizonyítottnak a döntést, ezért hatályon kívül helyezte azt.
Szórólapok terjesztését jelentette a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére szombat délután egy kiskunfélegyházi nő - tájékoztatta a távirati irodát Kozák Tibor rendőrségi főtanácsos.

A főtanácsos elmondta: a bejelentés szerint Kiskunfélegyházán, a Kossuth és Kazinczy utca sarkán 16 év körüli fiatalok helyezték el az egyik párt szórólapjait.

A helyi rendőrkapitányság a feljegyzést megküldte a helyi választási irodának.

A választási iroda vezetője az MTI érdeklődésére közölte: a beadványt a vasárnap reggel összeülő választási bizottság elé terjeszti.

Plakátolók

Megsértette a kampánycsendet a Csongrád megyei Szatymazon egy polgármesterjelölt szombaton - állapította meg a helyi választási bizottság.

Szurmai Tibor, a bizottság elnöke az MTI-nek elmondta: az egyik polgármesterjelölt jelentette be, hogy ellenfelének fényképes plakátjai szombaton délelőtt kerültek ki nyilvános helyekre.

A bizottság meghallgatta az érintettet, aki közölte, hogy pénteken este ragasztottak ki plakátjaiból, ugyanakkor cáfolta, hogy a kihelyezés szombaton az ő megbízásából történt volna.

"A helyi választási bizottság ennek ellenére megállapította, hogy a polgármesterjelölt megsértette a kampánycsendet" - tudatta Szurmai Tibor.

Nem történt kampánycsendsértés Szatymazon

A Csongrád megyei Területi Választási Bizottság viszont megsemmisítette az elmarasztaló határozatot, mert nem látta bizonyítottnak a kampánycsendsértést. Mint vasárnapi határozatukban megállapítják: a helyi választási bizottság döntése a két ellenérdekelt polgármester jelölt által látottakon alapul. Konkrét bizonyítékkal sem a plakátragasztók személyére, sem a plakátragasztás tényére nézve nem álltak elő.

A területi választási bizottság közleménye leszögezi: a helyi választási bizottság megalapozatlan és törvénysértő döntése, valamint ennek azonnali nyilvánosságra hozatala alkalmas volt a jelölt jó hírnevének csorbítására.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!