Vilhelmina
12 °C
28 °C

Rendkívüli ülés a városházi pofozkodás miatt

2008.09.26. 13:43
A Csongrád Megyei Közgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi az ellenzéki MSZP-SZDSZ-frakció annak kapcsán, hogy Magyar Anna fideszes közgyűlési elnök éles, sajtóhírek szerint tettlegességig fajuló, vitába keveredett szerdán a főjegyzővel.

A Csongrád Megyei Közgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi az ellenzéki MSZP-SZDSZ-frakció annak kapcsán, hogy Magyar Anna (Fidesz) közgyűlési elnök éles, sajtóhírek szerint tettlegességig fajuló, vitába keveredett szerdán a főjegyzővel, közölte Simicz József frakcióvezető-helyettes pénteken Szegeden.

Az MSZP-SZDSZ-frakció egy háromtagú, egy bal- és egy jobboldali, valamint egy független képviselőből álló, vizsgálóbizottság felállítását is javasolja a történtek és az ahhoz vezető események tisztázására - mondta a szocialista politikus sajtótájékoztatóján.

Kozma József MSZP-SZDSZ-frakcióvezető kifejtette, az üggyel kapcsolatos fő kérdés, hogy a főjegyző a vita során milyen iratot, cselekedetet vagy szándékot nem akart vagy tudott aláírásával jog előtt igaznak, törvényesnek elismerni.

A szocialista politikus ismételten lemondásra szólította fel Magyar Annát, aki álláspontja szerint oly mértékben megsértette tisztségének, a közgyűlésnek és Csongrád megyének méltóságát, hogy nem maradhat tovább annak vezetője.

Magyar Anna csütörtökön elmondta, szerdán egy szakmai kérdésben egyeztettek a főjegyzővel, mindketten talán túl komolyan vették az ügyet és ragaszkodtak saját álláspontjukhoz. Hangos vita alakult ki kettejük között, ami nem fejeződött be a főjegyző szobájában, folytatódott a folyósón is, így az esetnek többen is fültanúi lehettek.

A politikus szerint helytelen volt, hogy hangos szóváltássá fajult kettejük vitája, azokból a sajtóhírekből azonban semmi sem igaz, hogy megütötte volna Csonkáné Balda Ilonát. Az esetet emberileg egymás között már rendezték.

Az elnök politikai lejáratásnak tartja, hogy ügyet kreáltak a történtekből, és nemtelen támadásnak tették ki a főjegyzőt is, aki vele ellentétben nem közszereplő. Magyar Anna kijelentette, nincs oka lemondani, s ahogy a főjegyző is, tovább kíván dolgozni Csongrád megye érdekében.