Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Rendkívüli ülés a városházi pofozkodás miatt

2008.09.26. 13:43
A Csongrád Megyei Közgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi az ellenzéki MSZP-SZDSZ-frakció annak kapcsán, hogy Magyar Anna fideszes közgyűlési elnök éles, sajtóhírek szerint tettlegességig fajuló, vitába keveredett szerdán a főjegyzővel.

A Csongrád Megyei Közgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi az ellenzéki MSZP-SZDSZ-frakció annak kapcsán, hogy Magyar Anna (Fidesz) közgyűlési elnök éles, sajtóhírek szerint tettlegességig fajuló, vitába keveredett szerdán a főjegyzővel, közölte Simicz József frakcióvezető-helyettes pénteken Szegeden.

Az MSZP-SZDSZ-frakció egy háromtagú, egy bal- és egy jobboldali, valamint egy független képviselőből álló, vizsgálóbizottság felállítását is javasolja a történtek és az ahhoz vezető események tisztázására - mondta a szocialista politikus sajtótájékoztatóján.

Kozma József MSZP-SZDSZ-frakcióvezető kifejtette, az üggyel kapcsolatos fő kérdés, hogy a főjegyző a vita során milyen iratot, cselekedetet vagy szándékot nem akart vagy tudott aláírásával jog előtt igaznak, törvényesnek elismerni.

A szocialista politikus ismételten lemondásra szólította fel Magyar Annát, aki álláspontja szerint oly mértékben megsértette tisztségének, a közgyűlésnek és Csongrád megyének méltóságát, hogy nem maradhat tovább annak vezetője.

Magyar Anna csütörtökön elmondta, szerdán egy szakmai kérdésben egyeztettek a főjegyzővel, mindketten talán túl komolyan vették az ügyet és ragaszkodtak saját álláspontjukhoz. Hangos vita alakult ki kettejük között, ami nem fejeződött be a főjegyző szobájában, folytatódott a folyósón is, így az esetnek többen is fültanúi lehettek.

A politikus szerint helytelen volt, hogy hangos szóváltássá fajult kettejük vitája, azokból a sajtóhírekből azonban semmi sem igaz, hogy megütötte volna Csonkáné Balda Ilonát. Az esetet emberileg egymás között már rendezték.

Az elnök politikai lejáratásnak tartja, hogy ügyet kreáltak a történtekből, és nemtelen támadásnak tették ki a főjegyzőt is, aki vele ellentétben nem közszereplő. Magyar Anna kijelentette, nincs oka lemondani, s ahogy a főjegyző is, tovább kíván dolgozni Csongrád megye érdekében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?