Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pokorni szerint Demszkyvel Gyurcsány is bukik

2006.09.25. 11:49
Ha Demszky bukik, Gyurcsány Ferenc is bukik - állította Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke. Pokorni szerint a főpolgármester már a tavasszal tudott arról, hogy a miniszterelnökkel aláírt budapesti fejlesztési terv pénzügyileg megalapozatlan, ezért Gyurcsány Ferenccel együtt ejtette tévedésbe a fővárosiakat.

Demszky Gábor bukása lenne a kiütéses győzelem - magyarázta az Orbán Viktor pártelnök önkormányzati választás-népszavazás gondolatát Pokorni Zoltán. Az alelnök az Index kérdésére azt mondta, ha a főpolgármester mégis győzne október 1-én, akkor a pontozásos győzelmet számolnák a megyei és a megyei jogú városokban pártlistákra leadott szavazatok alapján.

Tudta, látta

Pokorni szerint a főpolgármester Gyurcsány Ferenchez hasonlóan megtévesztette a választópolgárokat, mert már a tavaszi országgyűlési kampányban aláírt fővárosi fejlesztési terv szignálása pillanatában tudta, hogy azt a költségvetés nem tudja finanszírozni. A fideszes politikus jelezte, hogy időközben átírták a 4-es metró finanszírozási terveit, és az útfelújításokra szánt pénzek fele sincs meg. Demszky "tudta, látta, merte megtenni ezt a hazugságot" - mondta Pokorni.


Fotó: Barakonyi Szabolcs

Fegyvertársak

Az ellenzéki politikus szerint Gyurcsány Ferencre október 1-én valóban nem lehet név szerint szavazni, de több mint egymillió szavazólapon ott lesz "fegyvertársa", Demszky Gábor neve, ezért "aki nemet akar mondani a hazugságokra, az Demszky Gáborra kell, hogy nemet mondjon". "Ha Demszky bukik, akkor Gyurcsány Ferenc is bukik" - foglalta össze Pokorni a Fidesz álláspontját.