Gusztáv
3 °C
7 °C

Pokorni szerint Demszkyvel Gyurcsány is bukik

2006.09.25. 11:49
Ha Demszky bukik, Gyurcsány Ferenc is bukik - állította Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke. Pokorni szerint a főpolgármester már a tavasszal tudott arról, hogy a miniszterelnökkel aláírt budapesti fejlesztési terv pénzügyileg megalapozatlan, ezért Gyurcsány Ferenccel együtt ejtette tévedésbe a fővárosiakat.

Demszky Gábor bukása lenne a kiütéses győzelem - magyarázta az Orbán Viktor pártelnök önkormányzati választás-népszavazás gondolatát Pokorni Zoltán. Az alelnök az Index kérdésére azt mondta, ha a főpolgármester mégis győzne október 1-én, akkor a pontozásos győzelmet számolnák a megyei és a megyei jogú városokban pártlistákra leadott szavazatok alapján.

Tudta, látta

Pokorni szerint a főpolgármester Gyurcsány Ferenchez hasonlóan megtévesztette a választópolgárokat, mert már a tavaszi országgyűlési kampányban aláírt fővárosi fejlesztési terv szignálása pillanatában tudta, hogy azt a költségvetés nem tudja finanszírozni. A fideszes politikus jelezte, hogy időközben átírták a 4-es metró finanszírozási terveit, és az útfelújításokra szánt pénzek fele sincs meg. Demszky "tudta, látta, merte megtenni ezt a hazugságot" - mondta Pokorni.


Fotó: Barakonyi Szabolcs

Fegyvertársak

Az ellenzéki politikus szerint Gyurcsány Ferencre október 1-én valóban nem lehet név szerint szavazni, de több mint egymillió szavazólapon ott lesz "fegyvertársa", Demszky Gábor neve, ezért "aki nemet akar mondani a hazugságokra, az Demszky Gáborra kell, hogy nemet mondjon". "Ha Demszky bukik, akkor Gyurcsány Ferenc is bukik" - foglalta össze Pokorni a Fidesz álláspontját.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!