Pokorni: Ne rajtam töltsék ki rosszkedvüket

2006.05.30. 14:35
Pokorni szerint láthatóan sokakat mentálisan megviselt a választás, többek között a Magyar Nemzet hasábjain őt támadó "egyetemistát" is.

Mit szól a Magyar Nemzet hétfői számában megjelent, önről meglehetősen sötét képet festő íráshoz?

A választások óta én nem beszélek a Fideszről. Egyetlen egyszer beszéltem, a kongresszuson. Egyetlen nyilvánosan elhangzott beszédem volt, sem azt megelőzően, sem azt követően nem kívántam a Fideszről beszélni. Azt mondtam, majd akkor beszélek, ha lehet a kormányról beszélni, de látom, hogy a választások eredménye nagyon sokakat megviselt, mentálisan is. És ide sorolom ezt a Magyar Nemzetben megjelent, színvonaltalan, méltatlan, rossz stílusú és igen durva támadást.

Gondolja, hogy tényleg Simicska Lajos, a Fidesz-közeli üzletember üzent önnek?

Nem hinném, és nem kívánok nyomozgati, találgatni. Ha valakinek gondjai vannak a Fidesz körüli állapotokkal, és megrázta őt a választási eredmény, akkor az keressen valódi okokat, és ne rajtam próbálja kitölteni rosszkedvét.

Vagyis nem épít birodalmat a Fideszen belül?

Az, amit itt a MN szerzője a Fidesz volt elnökével, volt frakcióvezetőjével szemben elkövetett, az kisstílű és kicsinyes.

Mit szól ahhoz, hogy társadalmi konzultáció néven a kormányprogramba bekerült a Fidesz-féle nemzeti konzultáció ötlete?

Pedagógus vagyok, és nem osztom azt a véleményt, hogy kutyából nem lesz szalonna. Mindig van remény, hogy az ellenfeleink tanuljanak. Nagyon örülünk neki, ha ilyen módon tudunk hatni részben a szocialista pártra, részben pedig a valóságra.  • Tippek
  • Bankszámla