Álmos
0 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Pokorni: Tévedtem

2007.10.04. 16:57
Tévedtem - mondta Pokorni Zoltán a minisztériumi telefonok lehallgatásáról. Szerdán még minisztériumi emlékeire hivatkozva azt mondta, hogy Szilvásy György és Topolánszky Ákos beszélgetését biztos rögzítették. Pokorni szerint egy közigazgatási legenda vezethette meg.

Pokorni Zoltán már nem gondolja, hogy a minisztériumok telefonbeszélgetéseit archiválják. Szerdán még azt mondta, hogy hozzák nyilvánosságra azt a felvételt, ami Szilvásy György és Topolányszky Ákos beszélgetését rögzítette. A fideszes politikus arra hivatkozott, hogy volt oktatási miniszterként tudja, hogy a tárcák hívásait 48 órán keresztül megőrzik. A szocialisták állították, hogy a hívásokat nem rögzítik. Sőt, Tóth Károly MSZP-s képviselő kezdeményezte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság tegyen feljelentést Pokorni kijelentésével kapcsolatban, mert nemzetbiztonsági kockázatot jelent, ha tényleg lehallgatták a minisztériumi telefonokat. Pokorni visszakozását azzal indokolta, hogy a beszélgetések 48 órás rögzítése valószínűleg csak "közigazgatási legenda" volt, amit ő készpénznek vett.

Pokorni Zoltán arra a beszélgetésre lett volna kíváncsi, amiről a két érintett egymásnak ellentmondóan nyilatkozott. Topolánszky Ákos, az ifjúsági minisztérium volt helyettes államtitkára azt mondta, hogy Szilvásy telefonon megfenyegette őt, mert volt főnökét rossz színben tűntette fel a HVG-nek adott interjújában. Szilvásy György az interjúban tárgyalt időszakban szintén az ifjúsági tárcánál dolgozott, jelenleg a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter.