Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

Pokorni elnök, Kövér kampányfőnök lesz

2001.03.08. 18:51
Pokorni Zoltánt ajánlja pártelnöknek az elkövetkezendő két évre a Fidesz országos elnöksége - jelentette be a testület határozatát Kövér László. A jelenlegi elnök a megváltozott feladatokra hivatkozva nem száll ringbe újra a tisztségért. Kövér ugyanakkor jelezte, felkérés esetén szívesen ellátja a kampányfőnöki teendőket, azonban hozzátette: bár a pártnak új elnöke lesz, stratégiai kérdésekben nem lesz változás.
Pokorni Zoltánt ajánlja a Fidesz országos elnöksége az elkövetkezendő két évre pártelnöknek - közölte a párt vezető testületének ülése után Kövér László, leköszönő Fidesz-elnök. Szerinte a megváltozott feladatok indokolnak újfajta munkamegosztást. A Fidesz új elnökének legfontosabb feladata az lesz, hogy a Fidesz májusi kongresszusán elfogadandó helyzetértékelés társadalmi vitáját lefolytassa.

Még nincs jelölt az oktatási tárca élére

Kövér László úgy vélte: bár nagyon sokan rátermettek a pártban és számos politikus alkalmas lenne még pártelnöknek, a legalkalmasabb mégis Pokorni Zoltán, aki oktatási miniszterként bizonyította rátermettségét, vezetői képességeit. Pokorni mellett szól az is, hogy az egyik legjobban kommunikáló magyar politikus - vélekedett utódjáról a Fidesz elnöke.

A pártelnökség egyéb személyi javaslatot, vagy ajánlást nem fogalmazott meg. Az új munkamegosztással kapcsolatban Kövér azt mondta: a május után megalakuló új elnökségen belül létrejön egy olyan grémium, amely a választási kampány operatív ügyeit intézi majd. A Fidesz második elnöke közölte: ha felkérést kap a kampányfőnöki feladatok ellátására, természetesen szívesen elvállalja azt; annál is inkább, mert alkalmasnak tartja magát e feladatra is.

Kövér szerint nyilvánvaló, hogy Pokorni, elnökké válása esetén lemondana miniszteri posztjáról, azzal azonban nem foglalkoztak az ülésen, ki lenne alkalmas utódja Pokorninak. Kövér annyit azért megjegyzett: olyan szakembert kell találni, akinek a személye garancia a mostani miniszter politikájának folytatására.  • Vennék
  • Hírek