Mátyás
-6 °C
1 °C

Szabad a hálón a legtöbb politikus neve

2001.05.24. 16:32
Orbán Viktor mellett egyelőre csak a szabad demokraták védették le a közismert politikusaik nevét tartalmazó internetcímeket. A szocialista, fideszes és MDF-es nagyágyúk domain nevei egyelőre még szabadok, de mindhárom pártnál valószínűsítik, hogy a kampány közeledtével még nagyobb hangsúlyt helyeznek az internetre, ebbe pedig beletartozhat az, hogy saját oldala lesz az ismertebb honatyáknak. A MIÉP és a kisgazdapárt elégedett jelenlegi netes megjelenésével, így nem terveznek prominens politikusaiknak saját weboldalt készíteni.
A parlamenti pártok közül eddig csak az SZDSZ védette le valamennyi ismert politikusának domain nevét. Czuk Dorottya sajtófőnöktől megtudtuk, hogy terveik szerint a későbbiekben tartalommal is megtöltik a pillanatnyilag még üres oldalakat. Az url-ek bejegyeztetésével az is volt a céljuk, hogy ne éljenek vissza a szabad demokrata politikusok nevével az interneten sem. A MIÉP képviselői közül senkinek nincsen saját internetes oldala, de Győri Béla szóvivő szerint erre nem is nagyon lehet számítani. Úgy véli, a MIÉP internetes honlapja éppen elegendő arra, hogy közöljék a legfontosabb információkat.

Pokorni Zoltán
Még szabad a pokornizoltan.hu domain név
A Fidesznél nem zárták ki, hogy a választási kampány közeledtével még több politikusuknak lesz saját oldala, de arról egyelőre még nem született döntés, hogy a párt mely vezetőjének legyen saját internetes megjelenítése. A Fidesz egyelőre még egyetlen vezetőjének nevét sem jegyeztette be internetcímként, így jelenleg még www.pokornizoltan.hu domain név is szabad. Herényi Károly elmondta: az MDF-ben mindenki maga dönt, hogy óhajt-e saját weblapot magának, avagy sem. Csapody Miklós például önállóan jelenik meg a világhálón.

Csanda Gergely, a kisgazdapárt szóvivője szerint nem valószínű, hogy bejegyeztetnék a www.torgyan.hu domain nevet. Szerinte a kisgazdapárt honlapja a szükséges kívánalmaknak megfelel olyannyira, hogy reményeik szerint a jövőre először választókat netes megjelenítésükkel is ösztönözni fogják arra, szavazzanak a kisgazdákra.

Dékány András, az MSZP sajtófőnek arról számolt be, hogy három szocialista politikusnak már évek óta van saját weblapja. A pártban még nem döntötték el, hogy mely vezető nevét regisztráltatják, de foglalkoznak a kérdéssel. Ilyenformán viszont az ország összes Kovács Lászlója rástartolhat a www.kovacslaszlo.hu domainre.