Sára, Márió
2 °C
6 °C

Ősszel rajtol a legtöbb politikus oldala

2001.07.26. 14:17
Augusztus végén, legkésőbb szeptember elején indul Medgyessy Péter MSZP-s miniszterelnök-jelölt honlapja - tudta meg az Index. Szintén a nyári uborkaszezon végeztével rajtol Dávid Ibolya internetes oldala, és várhatóan ugyancsak szeptembertől működik az SZDSZ prominenseinek oldala. A Fidesz vezető politikusai közül csak a miniszterelnöknek, Rogán Antalnak és Surján Lászlónak van saját oldala. A párt többi vezetőjének neve nincs regisztrálva, a Stumpf.hu oldalon pedig egy metálzenekar oldala található.
A választási kampány őszi startjára tartogatják a pártok vezetőik internetes oldalaik elindítását - tudta meg az Index. A Magyar Demokrata Fórum elnöke Dávid Ibolya már be is jegyeztette a davidibolya.hu domainnevet, a site-on azonban csak ősztől lesz tartalom. Az MDF-ből eddig csak Csapody Miklósnak van saját oldala, másnak a neve még nincs regisztrálva.

A Fidesz vezetőinek neve még nincsen levédve az Internet Szolgáltatók Tanácsánál és kéthetes várólistán sem szerepel a bejegyzés iránti kérelem. Csak Surján László és Rogán Antal tudhat magáénak saját működő site-ot, illetve a párt első számú politikusa Orbán Viktor rendelkezik saját oldallal, az orban.hu-val, illetve primeminister.hu oldalon angol nyelven olvashatunk miniszterelnökről. Az orbanviktor.hu domainnév bejegyzése még mindig folyamatban van, noha egyidőben regisztráltatták a már a működő címmel.

Medgyessy Péter médiacsapata számos variációban regisztráltatta a miniszterelnök-jelölt nevét, de hogy mik ezek, a bejegyzésig nem publikus. Az Internet Szolgáltatók Tanácsának oldalán ugyanakkor egyelőre nem szerepel a bejegyzés iránti kérelem és regisztrálva sincs se a medgyessy, se a medgyessypeter.hu. Medgyessy Péter szocialista miniszterelnök-jelölt emberibb politikusi arcát ismerhetik meg az érdeklődők a volt pénzügyminiszter augusztus végén, szeptember elején induló internetes oldalán. Legalábbis ez a célja politikus médiacsapatának. A szocialisták közül egyébként két politikusnak van saját oldala, a párt korábbi alelnökének Molnár Gyulának, illetve Hegyi Gyulának.

Az SZDSZ prominenseinek nevét már bejegyeztette a párt sajtóosztálya. Valószínű azonban, hogy nem lesz minden regisztrált politikusnak saját oldala, viszont a bejegyeztetéssel elejét vették annak, hogy esetleg illetéktelenek használják e domainneveket. A párt szintén ősszel tervezi indítani a kuncze.hu, illetve a kunczegabor.hu internetes oldalakat.

A MIÉP és az FKGP sajtósai korábban az Indexnek úgy nyilatkoztak, semmi szükségét nem látják annak, hogy külön oldala legyen a pártvezetőknek, így nem is regisztráltatták se a torgyan.hu, se a csurka.hu internetcímet.