Géza
-11 °C
-4 °C

Makovecz tervei alapján újítják fel a polgárok házát

2003.11.18. 11:01
A polgári körök központjának megvásárlása és felújítása mintegy háromszáz millió forintba kerül. Hende Csaba, a Szövetség a Nemzetért Alapítvány kuratóriumának elnöke, MDF-es országgyűlési képviselő szerint az épület és a felújítás költségei biztosítottak.
Általában egy-kétezer forintos, illetve néhány milliós adományból gyűlt össze az a száznegyven millió forint, amelyből a Szövetség a Nemzetért Alapítvány székházat vásárolt a polgári köröknek. A főváros VIII. kerületében, a Visi utcában álló ingatlan kulturális és oktatási központként működik majd a jövő év júliusától - mondta Hende Csaba országgyűlési képviselő, az alapítvány kuratóriumának elnöke keddi sajtótájékoztatóján az új székház előtt.

Biztosítva van

Tekintse meg képeinket!
A székház árának három részletéből kettőt már kifizettek, az utolsó törlesztés jövő év augusztus végén jár le. "A kifizetés biztosítva van" - mondta Hende, aki utalt bizonyos banki garanciákra. Az ezerhatszáz négyzetméteres épület felújítása mintegy kétszáz millió forintba kerül. Az alapítvány egy magánszemélytől vásárolta az ingatlant, a házban korábban képkeretező cég működött.

Az épületet gyakorlatilag teljesen fel kell újítani, csupán a külső falak maradnak meg. A belső részen átrium van, amelyet Hendéék reményei szerint egy háromszáz fő befogadására alkalmas előadóteremmé alakítanak. "Ez lesz az épület szíve".

A terveket már engedélyeztették

A háromszintes épületben felnőttoktatásra alkalmas termeket, internetkávézót, büfét, irodákat és néhány vendégszobát alakítanak ki. Ez utóbbit a vidékről érkezők részére, magyarázta az MDF-es képviselő, aki az épületet kiválasztó háromtagú bizottság vezetője is volt egyben.

A székház felújítását, hat jelentkező közül, az Agimpex végzi. A terveket Makovecz Imre irodájának tervei alapján már engedélyeztették.

Keller korábban vizsgálódott

A sajtótájékoztatón Hende Csaba kitért arra is, hogy a Szövetség a Nemzetért Alapítvány működését a Fővárosi Főügyészség teljesen rendben találta, miután Keller László "feljelentése alapján" az év elején megvizsgálták. A politikus szerint Keller érdeklődését az kelthette fel, hogy ilyen rövid idő alatt a civil szférában működő szervezet még soha sem gyűjtött össze százmillió forintot.

A több tízezer adományozó nevét "névjegytáblán" örökítik meg az épület falain, továbbá Makovecz Imre és Orbán Viktor fideszes pártelnök aláírtásával köszönő levélre és egy téglajegyre számíthatnak a hívek.