Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Viperamentes március 15-ét ígér a rendőrség

2007.03.07. 13:07
A március 15-i Fidesz-nagygyűlésről egyeztetett a fideszes Nyitrai Zsolt és Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány. A rendőrség azonosítókat ígért, illetve, hogy viperákat és gumilövedéket nem fognak használni.

A Fidesz ígéretet kapott Budapest rendőrfőkapitányától, hogy a rendőrök azonosítót viselnek majd, és nem használnak viperát március 15-én - mondta Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője azt követően, hogy találkozott Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitánnyal. Az ellenzéki politikus elmondta, azt kérték, hogy a március 15-én szolgálatban lévő rendőrökön legyen azonosító szám. Ezt - Nyitrai szerint - Gergényi Péter megígérte.


Gergényi Péter rendőrfőkapitány, Nyitrai Zsolt és Kontrát Károly fideszes országgyűlési képviselőkkel

A Fidesz arra is ígéretet kapott, hogy a rendőrök nem használnak úgynevezett viperát, és arra is kérték a rendőrséget, hogy ne engedjen teret a Fidesz rendezvényéhez közeli esetleges provokációnak. A megbeszélésen szintén résztvevő Kontrát Károly fideszes képviselő hangsúlyozta: Gergényi Péter rendőrfőkapitány "megértette" azon kérésüket is, hogy rendőrök ne használjanak gumilövedékeket.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz berekeszti-e a belvárosba tervezett eseményét, ha a környéken atrocitások történnek, Nyitrai Zsolt azt mondta: bízik abban, hogy nem lesznek atrocitások, de a rendőri vezetők mellett Fidesz-szervezők is lesznek, akik továbbítani tudják az információkat. A rendőrségnek egyelőre nincs olyan információja, hogy egyes csoportok megzavarnák a Fidesz-megemlékezést, a rendőrség nem erősítette meg azt az információt sem, hogy tüntetést szerveznének a rendezvény közelébe - idézte a megbeszélésen elhangzottakat Nyitrai Zsolt.

A Fidesz még február végén jelentette be: március 15-én 16 órakor tartja megemlékező ünnepségét az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, illetve az oda vezető útvonalon: a Szabad sajtó út - Kossuth Lajos utca - Rákóczi út szakaszon. Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője hétfőn hangsúlyozta, a Fidesz azt szeretné, hogy a rendőrség ne engedélyezzen egy újabb rendezvényt a 13 órakor kezdődő fővárosi és a 16 órakor kezdődő Fidesz megemlékezés közé.