Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

VW Polót nyerhet Orbán nyereményjátékán

2005.05.27. 08:20
Egy Volkswagen Polo a fődíja a Nemzeti Konzultációs Központ által meghirdetett nyereményjátéknak, melyben kérdőívet kell kitölteni és visszaküldeni - írja a Népszabadság. A jövő héten kezdődik az akció, amelytől információkat és pénzt vár a Fideszhez közeli testület a kampányhoz.

Volkswagen Polót nyerhet, aki kitölti és névvel-címmel visszaküldi a Nemzeti Konzultációs Központnak, vagy a testület irodájában személyesen bedobja a gyűjtőládába a "Most Öné a szó!" mottóval 3,6 millió választóhoz eljuttatott kérdőívet a jövő héten induló akcióban - írja a Népszabadság. Az akciót népszerűsítő plakátok a napokban tűntek fel az utcákon.

A Fidesz elnöke néhány héttel ezelőtt jelentette be a Nemzeti Konzultációs Központ kérdőíves akcióját. Az űrlapon több kérdéskör szerepel arról, hogy miként értékelik az emberek a rendszerváltástól eltelt időszakot, melyek a legnagyobb csalódások, mik az elvárások, és van értékválasztásra (liberális, konzervatív, szociáldemokrata) utaló kérdéssor is.

Nem csak szavakat várnak

A kérdőíven számlaszám is szerepel: a nemzeti konzultáció szervezői erre várják az adományokat. "Az ajándékjáték ötlete is azért vetődött fel, mert olyan sok felajánlás érkezett, hogy úgy gondoltuk: adományozzuk a legértékesebbeket a kérdőív kitöltőinek" - mondta a Népszabadságnak az egyik aktivista.

A Nemzeti Konzultációs Központ részéről egyelőre nem kívántak nyilatkozni az akció jövő heti bejelentése előtt. A lap úgy értesült, hogy jogászok dolgoznak még az "ajándékjáték" megrendezésének szabályain.

A nyereményjáték, illetve az a körülmény, hogy a kérdőív-visszaküldőknek - természetesen, ha meg akarják pályázni az autót - valódi személyi adataikat kell megadniuk, azt engedi sejtetni, hogy a Fidesz-közeli akció sokkal inkább az MSZP Amőba játékához vagy az SZDSZ korábbi regisztrációs kampányához hasonló, választói adatbázist építő marketingakció, semmint valamiféle bázisdemokrata kísérlet.

A Népszabadság úgy tudja, a nyereménygépkocsit nem a márkakereskedő, hanem egy magánszemély ajánlotta fel.

Az Index információi szerint a Fidesz által létrehozott, de a párttól való függetlenségét hangsúlyozó testülettől önfenntartó működést várnak el. A testület indulásakor az irodát, a bútorzatot és a számítógépeket is magánszemélyek ajánlották fel, de állítólag valaki biztosította a hét hónapra tervezett fennállás idejére szükséges a kávét is a konzultációs központnak.