Erzsébet
1 °C
4 °C

'Kíváncsi vagyok, mikor szakad le onnan'

2005.08.21. 22:00
Az ügyészség törvényesen és eredményesen járt el a K&H-ügyben folytatott vizsgálatán. Erről Polt Péter beszélt A szólás szabadsága című műsorban. A legfőbb ügyész igyekezett megcáfolni azt a szakértők és politikusok által hangoztatott véleményt, hogy az ügyészség nem járt el szakszerűen.

"Nincs takargatnivalónk a Kulcsár-ügyben" - mondta Polt Péter vasárnap este A szólás szabadsága című műsorban, ahol a legfőbb ügyészt a Kulcsár Attila kihallgatásáról készült, egy héttel ezelőtt ugyanebben a műsorban bemutatott videófelvétellel szembesítették.

A Legfőbb Ügyészség kiemelt ügyek osztálya belső vizsgálata szerint a kihallgatás törvényes és szakszerű volt. "Egy száznyolcvanhat órás kihallgatásnál nem venném magamnak a bártorságot, hogy minősítsem az ügyet" - utalt Polt arra, hogy a héten politikusok és szakértők is aggályosnak nevezték az ügyészség kihallgatási módszereit.

A legfőbb ügyész szerint a gyanúsított értekezhet ügyvédjével a kihallgatás alatt, mert ezt semmilyen törvény nem tiltja. "Más időket élünk, mint 15 évvel ezelőtt, a gyanúsítottaknak is vannak jogai" - mondta Polt Péter.

"Kíváncsi vagyok, mikor szakad le onnan" - mondta Kulcsár a kihallgatásán. Polt szerint a jegyzőkönyv nem, de a belső jelentés kitér erre a részletre. "A légkondicionálóra vonatkozik a megjegyzés, ami diszfunkcionálisan működött" - mondta.

"Nekem nem elég jó" - mondta az ügyész a kihallgatáson, ami a bírálók szerint arra utalhat, hogy koncepciós eljárásról van szó. "Szakmailag nem is értem, hogy ez miért kérdés - mondta Polt Péter. - Azért mondta ezt, mert ismerte az anyagot, Kulcsár vallomásait. Az, ami elhangzott, nem volt elég ahhoz, hogy jegyzőkönyvezzék."

Polt szerint az ügyészség magas színvonalon dolgozik, összevethető a nyugat-európai országok hasonló szervezeteivel. "Az ügyészség törvényesen és eredményesen járt el, mindent megtettünk azért, hogy a teljes brókerügyre fény derüljön" - mondta Polt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?