Donát
-4 °C
2 °C

Feljelenti a Posta elnökét a Fidesz

2003.06.19. 21:04
"Minden valóságot nélkülöz" Csáki György állítása az ál-MSZP-s röplapokat szállító kamionokról, jelentette ki a Fidesz szóvivője. A párt jogi lépéseket tesz a Magyar Posta Rt. elnöke ellen.
Jogi lépésekre készül a Magyar Posta Rt. elnöke ellen a Fidesz, mondta a távirati irodának Hammerstein Judit, a párt sajtófőnöke csütörtökön. Csáki György a Népszava csütörtöki száma szerint azt állította, hogy a tavalyi országgyűlési választások előtt "ál-MSZP-s röplapok" is érkeztek Ausztriából Magyarországra Orbán Viktor kampánylevelével szinte egy időben.

Emlékezetes szállítmány

"Legjobb emlékezetem szerint két konvoj lépte át a magyar-osztrák határt. Az egyik azt a 3,8 millió Orbán Viktor által aláírt levéltömeget hozta, melyet a postának kellet kézbesítenie. A másik viszont az ál-MSZP-s röplapokat szállította" - nyilatkozta Csáki.

Alaptalan vádaskodás

"Csáki György kijelentése, hogy a másik kamion az ál-MSZP-s röplapokat szállította, minden valóságalapot nélkülöz" - mondta Hammerstein Judit. A Fidesz már felvette jogi képviselőjével a kapcsolatot, tette hozzá a szóvivő.

A Heti Világgazdaság csütörtökön megjelent száma szerint tavaly április 17-én a soproni határátkelőnél tizenegy teherautó kelt át a magyar-osztrák határon, járművenként hatvanötezer darab, Orbán Viktor akkori miniszterelnök által aláírt kampánylevéllel. A hetilap állítása szerint azonban egy tizenkettedik teherautó csak később, április 19-én lépte át a határt, mivel még Ausztriában karambolozott. Ennek tartalmáról a HVG nem írt.

Az ál-MSZP-s röplapokat szállító kamionról még tavaly április 19-én beszélt sajtótájékoztatóján Kovács László, aki ez ügyben idén március 27-én személyiségi jogi pert vesztett.