Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-5 °C
5 °C

Princz: Ártatlan vagyok

2003.03.03. 11:27
Várhatóan vádemelési javaslattal zárul a Postabank vezetői elleni nyomozás, mely csaknem öt éve indult akkori kormányszervek feljelentése nyomán Princz Gábor és társai ellen. A volt bankvezér az Indexnek ártatlanságát hangoztatta, hozzátéve: már annak is örül, hogy lezárul az egész életét tönkretevő monstre nyomozás.
A Postabank-ügyben várhatóan napokon belül lezárul az a nyomozás, amelyet csaknem fél évtizedig folytatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Princz Gábor korábbi elnök-vezérigazgató és társai ellen, gazdasági társaság vezető tisztségviselőjének visszaélése alapos gyanújával. Princz Gábor védője, Nehéz-Posony István ügyvéd az MTI-t arról tájékoztatta vasárnap, hogy ügyfelét az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága iratismertetésre idézte csütörtökre.

A vétséget a Népszabadság ismertetése szerint Princz és menedzsmentje azzal követte el, hogy valótlan adatszolgáltatással a Postabank és Takarékpénztár Rt. helyzetének tekintetében megtévesztették a pénzintézet részvényeseit. A lap szerint a rendőrség az általános gyanút két konkrét tranzakcióhoz kötötte: egy kétmilliárdos és egy kilencmilliárdos céltartalék felszabadításához. A gyanúsítás szerint a két szóban forgó céltartalék felszabadításával fiktív nyereségre tett szert a Postabank. A Népszabadság szerint a védelem a szakértői jelentéssel bizonyítni vélte, hogy a kérdéses céltartalékok felszabadítását az tette lehetővé, hogy a bank előzőleg eladta azokat a kétes követeléseit, amelyekhez a vitatott céltartalékot képezték.

A védő az MTI-nek azt mondta várhatóan vádemelési javaslattal adja majd át a rendőrség a volt bankelnök ügyét az ügyészségnek. Az alapos gyanúban szereplő vétség megállapításához a hatóságoknak a szándékosságot is bizonyítaniuk kell, a törvény szerint kiszabható legsúlyosabb büntetés pedig kétéves szabadságvesztés.

"Úgy tudom, vétség ügyében javasolják ellenem a vádemelést, amihez azonban bizonyítani kell a szándékosságot" - reagált a tervezett vádemelés hírére Princz Gábor, a Postabank volt vezetője. Az egykori bankár biztos abban, hogy ügye nem kerül bíróság elé, mivel nem követett el semmilyen bűncselekményt, vagy vétséget, csupán vezette a bankot legjobb tudása szerint. "Ha mégis eljut bírói szakba az ügyem, ott fogom bebizonyítani ártatlanságomat" - fogalmazott, hozzátéve, nagyon örül annak, hogy végéhez közeledik az ügyében négy és fél éve zajló nyomozás, ami az életét tette tönkre.  • Vennék
  • Bankszámla