Emőke
-4 °C
9 °C

Megszüntették a nyomozást Szász-ügyben

2004.06.24. 16:05
Nem nyomoznak tovább Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete korábbi elnökének támadói után. Több mint egy év alatt annyit sikerült kideríteni, hogy a támadók hol vették a biciklit.
Felfüggesztette a nyomozást a rendőrség Szász Károly tavaly nyári megveretése ügyében. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének akkori elnökét tavaly június 16-án, a hajnali órákban verték meg ismeretlenek a Budakeszi út és a Dénes utca kereszteződésénél. Szász autója elé egy biciklista hajtott, majd elesett. A kocsijából kiszálló PSZÁF elnökre egy bokorból előugró ember támadt rá egy Szász elmondása szerint "borzasztóan nagy bottal". "Elkezdett ütni, vágni" - nyilatkozta műtéte után Szász. A támadók emlékei szerint többen voltak.

A PSZÁF a támadás után közleményt adott ki, amiben úgy fogalmaztak: "alaposan feltételezhető, hogy a magyar demokrácia történetében példátlan támadás az elnök munkájával összefüggésben, közelebbről egy konkrét vizsgálattal van összefüggésben".

A rendőrség az eset után külön nyomozó csoportot hozott létre az ügy felderítésére, és heteken belül kiderítették azt is, honnan vásárolták a támadók az általuk használt kerékpárt. Az elkövetők kilétét azonban az eltelt több mint egy év alatt sem tudták kideríteni, ezért felfüggesztették a nyomozást.

A BRFK tájékoztatása szerint tovább folytatják a nyomozást, amennyiben újabb információ birtokába jutnak a támadók kilétére vonatkozóan.

Szász Károlyt egyik ujjának eltörése és a csontok rossz összeforradása miatt - a hírügynökség információi szerint - maradandó fogyatékosság érte.

A PSZÁF Szász megverése napján tett bejelentést a rendőrségen a K&H brókercégénél történt sikkasztás gyanúja miatt.