Géza
-12 °C
-4 °C

Gyanúsítottként hallgatják ki Rácz Pétert

2003.03.04. 11:06
Gyanúsítottként hallgatják ki a héten Rácz Péter, a Magyar Úttörők Szövetsége elnökét az Országos Rendőr-főkapitányságon. A csillebérci vadászház értékesítése ügyében a Fővárosi Főügyészség január 30-án pótnyomozásra utasította a rendőrséget, ennek határideje május 14.
A Magyar Nemzet információja szerint gyanúsítottként hallgatják ki a héten Rácz Péter, a Magyar Úttörők Szövetsége elnökét az Országos Rendőr-főkapitányságon. Az úttörők vezetője a gyanú szerint egy részben családtagja érdekeltségébe tartozó cégnek áron alul értékesítette az ingatlant.

Pótnyomozás

A csillebérci vadászház értékesítése ügyében a Fővárosi Főügyészség január 30-án pótnyomozásra utasította a rendőrséget, ennek határideje május 14. A pótnyomozást elrendelő ügyészségi határozat egyik oka az volt, hogy a tényállás az alapeljárásban nem tisztázódott kellőképpen, a rendőrség nem végzett el minden nyomozati cselekményt.

A feljelentő Rogán Antal fideszes képviselő álláspontja szerint bűncselekményt követtek el azok, akik a Magyar Úttörők Szövetsége Csillebérci Úttörőtáborához tartozó vadászházat, amelyet a rendőrség által kirendelt szakértők 95 millió forintra becsültek, 15 millió forintért eladták egy kft.-nek. A cég - mint azt Rácz Péter, a MÚSZ elnöke a Népszava keddi számában elmondta - ezt követően saját költségén felújította a tíz éve lakatlan, fűtetlen, megrongált és felerészben hiányzó tetőszerkezetű épületet, amelyben később az úttörőszövetség lakást bérelt az elnöknek.