Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szerdán még lesz rádióinterjú Orbánnal

2002.05.03. 15:08
Jövőhéten még biztosan lesz szerda reggeli rádióinterjú Orbán Viktor leköszönő miniszterelnökkel. Perjés Klára a Kossuth adófőszerkesztője érdeklődésünkre nem tudta megmondani, folytatják-e a sorozatot akkor is, ha Orbán már csak ügyvezető kormányfő lesz, vagy ekkor végleg megszűnik ez a négy esztendeje állandósult program.
Egyelőre nem veszi le műsoráról a szerda reggeli miniszterelnöki interjúkat a Magyar Rádió - jelezte érdeklődésünkre Perjés Klára, a Kossuth Adó főszerkesztője. A rádiós vezető munkatársai ugyanakkor keddi érdeklődésünkkor még azt mondták: többször is kijelentették nem lesz több szerda reggeli Orbán-interjú. Perjés szerint mindez azért történt, mert munkatársai nem egyeztettek vele,hisz ha őt kérdezik, megmondta volna, hogy sikerült a leköszönő miniszterelnökkel megbeszélni egy interjút, ami szerdán adásba is került.

Az adófőszerkesztő szerint jövő szerdán is lesz Orbán Viktorral beszélgetés, de hogy kit kérdeznek azután, hogy a kormányfő ügyvezető miniszterelnökké avanzsál, nem tudott választ adni. Megismételte viszont, hogy a szerda reggeli beszélgetés nem Orbán Viktor személyének szól, hanem ezt a lehetőséget a mindenkori magyar miniszterelnöknek kívánják biztosítani. Így a későbbiekben Medgyessy Péternek is felajánlják ezt a lehetőséget, noha ő már a hét elején jelezte, nem kíván szerda reggelente állandó szereplőjévé válni a Krónikának, hanem igazi újságírók, valódi kérdéseire kíván válaszolni rendszeresen. Így várhatóan megszűnik a miniszterelnöki interjúkbnak ez a formája.