Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Szerdán még lesz rádióinterjú Orbánnal

2002.05.03. 15:08
Jövőhéten még biztosan lesz szerda reggeli rádióinterjú Orbán Viktor leköszönő miniszterelnökkel. Perjés Klára a Kossuth adófőszerkesztője érdeklődésünkre nem tudta megmondani, folytatják-e a sorozatot akkor is, ha Orbán már csak ügyvezető kormányfő lesz, vagy ekkor végleg megszűnik ez a négy esztendeje állandósult program.
Egyelőre nem veszi le műsoráról a szerda reggeli miniszterelnöki interjúkat a Magyar Rádió - jelezte érdeklődésünkre Perjés Klára, a Kossuth Adó főszerkesztője. A rádiós vezető munkatársai ugyanakkor keddi érdeklődésünkkor még azt mondták: többször is kijelentették nem lesz több szerda reggeli Orbán-interjú. Perjés szerint mindez azért történt, mert munkatársai nem egyeztettek vele,hisz ha őt kérdezik, megmondta volna, hogy sikerült a leköszönő miniszterelnökkel megbeszélni egy interjút, ami szerdán adásba is került.

Az adófőszerkesztő szerint jövő szerdán is lesz Orbán Viktorral beszélgetés, de hogy kit kérdeznek azután, hogy a kormányfő ügyvezető miniszterelnökké avanzsál, nem tudott választ adni. Megismételte viszont, hogy a szerda reggeli beszélgetés nem Orbán Viktor személyének szól, hanem ezt a lehetőséget a mindenkori magyar miniszterelnöknek kívánják biztosítani. Így a későbbiekben Medgyessy Péternek is felajánlják ezt a lehetőséget, noha ő már a hét elején jelezte, nem kíván szerda reggelente állandó szereplőjévé válni a Krónikának, hanem igazi újságírók, valódi kérdéseire kíván válaszolni rendszeresen. Így várhatóan megszűnik a miniszterelnöki interjúkbnak ez a formája.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!