Márk
13 °C
28 °C

A Magyar Rádió sugározza majd a Rádió C zanzáját

2003.04.29. 18:14
A Magyar Rádió havi többmilliós sugárzási szerződést kötött a Rádió C-vel. A közszolgálati adó napi egy órás műsort vesz át a csőd szélére került kisebbségi rádiótól, amivel a legnagyobb bevételi forrást nyújtja ma a Rádió C-nek.
Kondor Katalin, az MR elnöke szerint "Budapest körzetén kívül is éppen elég cigány él", ezért őket is meg kell ismertetni a fővárosi romákat érintő ügyekkel. A Magyar Rádió kilenc körzeti adója sugározza majd júliustól a Rádió C műsoraiból készült egyórás műsort.

Többmilliós nagyságrendű együttműködés

A két rádió vezetése kedden írta alá azt a szerződést, amely alapján a Rádió C többek között internetes megjelenést és archiválási szolgáltatást is kap az Rt.-től. Az együttműködés szerint az ismét 24 órás adással jelentkező Rádió C napi műsoraiból egy-egy órás válogatást ad át. A két fél nem adott tájékoztatást a "többmilliós nagyságrendűnek" nevezett szerződés pontos összegéről. Kerényi György, a Rádió C vezetője az Index kérdésére azonban elmondta, hogy ezzel a közszolgálati adótól származik majd a cég legnagyobb bevétele. Az első átutalás a megállapodás szerint akkor történhet meg, ha a kisebbségi rádió a tervek szerint júliusban leszállítja az első összeállítást.

A minisztériumok is segítenek

Mint emlékezetes, a Rádió C az elmúlt hetekben beszüntette a műsorkészítést, és az anyagi gondok miatt csak zenét sugárzott. A csődhelyzet bejelentése után több minisztérium és a romaügyekért felelős államtitkár is segítséget ígért a cigány rádiónak. Athéni elutazása előtt Medgyessy Péter miniszterelnök is a Rádió C-nek ajánlotta fel árverezésre az EU-szerződés aláírására használt tollat, ám azt végül Orbán Viktor, exminiszterelnök kapta meg. Kerényi György egyébként elmondta, hogy a tollról semmit sem tudnak, bár mindenki őket kérdezi.