Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

A búvárfilmsorozatról vallott az MTV volt elnöke

2004.07.22. 11:29
A rendőrség jelenleg annak vallomásnak az adatait és állításait ellenőrzi, amit még szerdán délelőtt tett Ragáts Imre, volt tévéelnök a Budapesti rendőr-főkapitányságon. Ragátsot gyanúsítottként hallgatták ki hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt.
Még szerdán délelőtt gyanúsítottként kihallgatta a rendőrség Ragáts Imrét hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt - tudta meg az Index a BRFK sajtóügyeletesétől. A Magyar Televízió előző elnöke ellenvetéssel élt a gyanúsítás ellen, és új ügyvédje jelenlétében "érdemi védekezést terjesztett elő". A rendőrség jelenleg a vallomás adatait és állításait ellenőrzi.

Ragáts Imrét egy héttel ezelőtt szerette volna kihallgatni a rendőrség, Ragáts azonban akkor nem kimentette magát. Az új időpont csütörtökre szólt volna, ám mint ma kiderült, már szerdán kihallgatták a rendőrségen.

Egyelőre csak Ragáts Imre gyanúsított az ügyben, amelyben egy filmszerződés megkötése kapcsán hűtlen kezelés gyanúja miatt jár el a rendőrség. Ragáts január 1-jével önként állt fel székéből, miután nyilvánosságra került, hogy a piaci ár ötszöröséért vásárolt filmsorozatot az MTV-nek nevelt lánya cégétől.

A Magyar Televízió Rt. előző elnöke még tavaly júliusban kötött szerződést az 52 részes búvárfilmsorozat megvásárlására a Cears Bt.-vel. A megállapodás szerint a Spektrum Tv-n már több ízben levetített szériát az MTV 55,3 millió forintért vette volna meg. A nevelt lány cége le is szállított 13 részt, amelyért a csőddel küzdő köztévé 13 millió forintot fizetett. A további részek megvásárlása azért nem történt meg, mert Ragáts nevelt lányával kötött megállapodása nyilvánosságra került.

Az MTV kuratóriumi elnöksége azonnal felügyelőbizottsági vizsgálatot rendelt el, és a februárban elkészült jelentésében megállapították, hogy Ragáts aránytalanul magas áron vásárolta meg a sorozatot. Ezért hanyag vagy hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt büntetőjogi feljelentést javasoltak a bukott tévéelnök ellen. Az MTV ügyvédje büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!