Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Ragáts megbízási szerződés nélkül elnököl

2003.11.05. 07:28
Aláírt megbízási szerződés nélkül áll a kinevezése óta eltelt fél évben a Magyar Televízió élén Ragáts Imre - írja a Népszabadság. Az elnök sorsáról - a reklámidők vitatott eladása miatt - a kuratórium a csütörtöki ülésén dönt.
Ragáts Imrének, a Magyar Televízió elnökének nincs aláírt megbízási szerződése - értesült a Népszabadság. Az elnöki pályázat végeredménye májusban vált ismertté. Czeglédi László kuratóriumi elnök szerint azért nem írták alá a szerződést, mert még egyezkednek a feltételekről.

A testület csütörtöki ülésének napirendjén azonban már nem a szerződés, hanem az elnök esetleges felmentése kerül napirendre. Múlt pénteken rendkívüli ülésén számoltatták be Ragátsot azokról a szerződésekről, amelyekben eladta az MTV reklámidejét három cégnek. Az áprilisi megállapodásokról a tévéelnök nem értesítette a kuratóriumot, arról az egyik tag szerzett tudomást.

Ragáts a vizsgálat lezárulásig nem ad nyilatkozatot; az MTV Rt. felügyelőbizottsága előtt hétfőn és kedden azzal érvelt, hogy a vitatott szerződésekkel nem érte kár az intézményt. A testület jelentése valószínűleg ma estére készül el, Ragáts sorsát pedig a csütörtökre elnapolt kuratóriumi ülés dönti el - írja a Népszabadság.