Iván
21 °C
39 °C

Többmilliós pénzbüntetés Ragátsnak?

2003.12.04. 19:11
Egyelőre ellentmondásos, hogy ki dönt Ragáts Imre megbüntetéséről, de szankciókat "nyilván alkalmaznak". A kuratóriumi elnökség ülésén több millió forintos bírságot emlegettek.
Több millió forintos pénzbüntetéssel sújthatja Ragáts Imrét, az MTV Rt. elnökét a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriuma az áprilisban az elnökség jóváhagyása nélkül kötött reklámszerződések miatt, értesült a távirati iroda a kuratóriumi elnökség csütörtöki ülésének egyik résztvevőjétől. Az ülést nem egészen egy hónappal azután tartották, hogy a kuratóriumi elnökség a tévéelnök felmentését indítványozta a társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratóriumnak.

Visszatérnek még rá

A kérdésre még a nagykuratórium december 15-i ülésén is kitérnek, mondta el a nyilatkozó kuratóriumi forrás. Egyelőre nem tisztázott, hogy a kuratórium elnöke, elnöksége vagy a nagykuratórium dönt-e a büntetésről.

"Szankciót nyilvánvalóan fogunk alkalmazni" - mondta Czeglédi László. A kuratórium elnöke "sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánva" a többmilliós összegről szóló értesülést. Hozzátette azonban, hogy az utolsó nagykuratóriumi ülésen nem volt vita a felelősségre vonás szükségességéről.

Fegyelmeznének

Közlése szerint a nagykuratórium következő ülésén tesznek javaslatot az intézmény elnökére és menedzsmentjére vonatkozó fegyelmi szabályzatra is. A kuratórium döntése előtt nem kívánt többet közölni.

A kuratórium elnöksége október 30-án rendelt el azonnali hatállyal vizsgálatot, mert tudomására jutott, hogy jóváhagyása nélkül a televízió vezetője áprilisban hosszú távú reklámidő-értékesítési szerződést kötött. A szerződést időközben a kuratórium elnöksége felbontotta. A felügyelő bizottság - az anyag egyik ismerője által "vaskosnak és szigorúnak" nevezett - jelentése sajtóinformációk szerint egyértelműen megállapította Ragáts Imre felelősségét is az ügyben.