Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Megúszta a felelősségre vonást Ragáts

2004.01.09. 08:56
Független jogi szakértőre bízta annak eldöntését az MTV kuratóriumi elnöksége, hogy kezdeményezzenek-e jogi lépéseket a köztévé lemondott elnöke ellen. Vizsgálják azt is, mekkora kárt okozott Ragáts a nevelt lányának juttatott szerződésekkel.
Nem döntötte el, kezdeményez-e jogi lépéseket Ragáts Imre, a Magyar Televízoó Rt. exelnöke ellen a köztévé kuratóriumi elnöksége - írja a Magyar Hírlap. Az MTV felügyelőbizottságának (fb) csütörtökre elkészült jelentése alapján több személy felelőssége is felvetődött az elnök bukását okozó vitatott szerződések ügyében.

A jelentésben elmarasztalt jogi osztály dolgozóinak felelősségre vonását a televízió ügyvezető alelnökére, Pinke Györgyre bízták - írja a Magyar Hírlap.

Az fb vizsgálata kiterjedt arra is, hogy mekkora károkat okozott a csőddel küzdő MTV-nek az, hogy az exelnök a nevelt lányától vásárolt 55 millió forintért - a piaci ár háromszorosáért - a Spektrumon már vetített búvárfilmsorozatot.

A Hírlap értesülései szerint a Ragáts elleni jogi lépések lehetőségének vizsgálatára független jogi szakértőt kért fel a kuratóriumi elnökség. A szakértő javaslata alapján dől el, hogy a testület polgári jogi, vagy büntetőjogi feljelentést tesz-e a bukott elnök ellen.