Hella
16 °C
28 °C

Szerdától közlekedési káosz a belvárosban

2001.04.28. 16:23
Szerdán megkezdik a Rákóczi út teljes felújítását a Blaha Lujza tértől a Keleti pályaudvarig. Az eddigi három-három sáv helyett csak kettőn közlekedhetnek az autósok, amelyből egy a buszoknak lesz fenntartva. A teljes rekonstrukció október 15-ig fog tartani, addig csak egyet lehet tanácsolni az autósoknak, kerüljék el a belvárost vagy menjenek busszal.
A nagykörút és a Hungária körút felújítása után újabb forgalmi káoszra számíthatunk a belvárosban. Szerdán kezdik feltúrni a Rákóczi utat a Blaha Lujza tértől a Keleti pályaudvarig. A hatsávos úton az építés ideje alatt két-két forgalmi sávot tartanak fenn a közlekedők részére, amelyből egy-egy buszsávként fog funkcionálni.

Virágkosarak kerülnek a villanyoszlopokra

Október közepéig érdemes elkerülni a környéket
A Fővárosi Önkormányzat tájékoztatása szerint a munkákat közműátépítéssel fogják kezdeni: felújítják az elöregedett csatorna-, víz- és gázvezetékeket, kicserélik az elektromos- és távközlési kábeleket. A Rákóczi út faltól falig átépül, a nagyobb teherbírású út mellett a járdákat is kicserélik. A buszsáv leválasztására fényvisszaverőket építenek az útburkolatba. A hétszáz méter hosszú szakaszon közel tizenhétezer négyzetméter útfelület és hatezer négyzetméter járdaburkolat kerül lecserélésre. Felújítják a jelzőlámpákat, és új padok is helyet kapnak. Zöldterület híján a Rákóczi út villanyoszlopait virágkosarakkal fogják majd díszíteni.

Elsőként a belső sávokban végzik el a közműépítéseket, majd a Népszínház utca felé eső oldalt zárják le részben. Augusztusig a Dohány utca felé eső oldal is új burkolatot kap, de csak ideiglenesen. Ekkor minden kezdődik elölről, újra lezárják a középső sávokat, majd a szélsőket, hogy kialakíthassák az út végleges formáját. A teljes felújítás október 15-én fejeződik be.

A Bartók Béla út sem várat sokat magára

A Fővárosi Önkormányzat csupán egy tanáccsal tud szolgálni, erre az időre az autósok kerüljék el az építkezés területét, vagy menjenek busszal. A rekonstrukciók következő célpontja pedig a Bartók Béla út és az Attila út lesz.