Alfréd
-3 °C
3 °C

Öt évvel halála után leszavazták Rapcsákot

2007.06.06. 08:12
Nem akarja Rapcsák Andrásra változtatni az intézmény nevét a Kossuth Lajos és a Gregus Máté szakközépiskola dolgozói Hódmezővásárhelyen. Az összevonás előtt álló oktatási intézményekben azért kellett voksolni a néhai KDNP-s polgármesterről, mert utódja, Lázár János azt javasolta, nevezzék el róla az egyesített iskolát - írta a Délmagyar.

Ellenszavazat nélkül, egy tartózkodással szavazták meg az összevonás előtt álló hódmezővásárhelyi Kossuth és Gregus középiskola dolgozói, hogy ne változtassák meg az intézményük nevét. Lázár János polgármester azt javasolta, hogy az öt éve elhunyt elődje, Rapcsák András nevét vegye fel a kibővített intézmény.

Kossuthot akarják

A lap szerint a 77 éve működő Kossuth dolgozói egy tartózkodás mellett a névváltoztatás ellen szavaztak, szeretnék megtartani a bevezetett nevet az új intézményben is. A Gregusban is mindenki a Kossuth nevet támogatja, azzal a kiegészítéssel, hogy az összevonás után a gyakorlóhely őrizze meg a Gregus nevet.

Rapcsák utca, tér vagy valami

A névváltoztatásról város csütörtöki közgyűlési ülésén döntenek. Lázár János polgármester az Indexnek elmondta, hogy eredetileg négy intézmény, és közterület esetleges Rapcsák Andrásra való átnevezésére tett javaslatot. A névváltásról egy iskola esetében meg kell kérdezni a tantestület véleményét is, ezért tartottak szavazást az összevonandó két intézményben. A polgármester szerint egyelőre az sem kizárt, hogy egy negyedik név lesz a befutó. Lázár János javasolta még azt is, hogy az öt éve elhunyt kereszténydemokrata politikus nevét egy utca, egy tér vagy egy másik önkormányzati intézmény viselje. Ezek esetében azonban nem kellett előzetesen megszondáztatni az esetleges érintetteket.