Gyárfás
16 °C
29 °C

Újabb rendbontók képeit közölte a rendőrség

2008.03.23. 12:11
Újabb képeket hozott nyilvánosságra a rendőrség a március 15-i rendbontókról. Értük is félmillió forintos nyomravezetői díj jár csakúgy, ahogy a korábban közzétett fotókon szereplőkért.

Két újabb fotó került fel vasárnap a rendőrség honlapjára a március 15-i zavargások után keresett rendbontókról. Egy arcát sállal eltakaró kopasz fiatalember, illetve egy középkorú férfi látszik a felvételeken.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság továbbra is bruttó félmillió forintot fizet annak, aki segít kézre keríteni valamelyiküket, és később tanúként is vállalja, hogy a későbbi eljárásban részt vesz. A tanúk adatait a nyomozók bizalmasan kezelik, a védelmükre minden szükséges intézkedést megtesznek, közölte a rendőrség.

Az első négy kép még szerdán került fel a rendőrségi honlapra, majd csütörtökön újabb két felvétel lett látható, illetve most megint kettő. Időközben az egyik keresett férfi önként jelentkezett, így jelenleg hét fotó van a honlapon.

Az ünnepen történteket, illetve az adott esetben félmillió forintos nyomravezetői díjjal járó bejelentéseket a külön erre a célra létrehozott 12 fős nyomozócsoport vizsgálja.

Március 15-én a Blaha Lujza térre bejelentett tüntetésről több száz ember indult el a Művészetek Palotája irányába, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részt vett az évfordulón rendezett gálaesten. A tömeg a Nagykörúton - nem sokkal az Üllői úti kereszteződés előtt - azonban rendőrsorfalba ütközött.

Ekkor kezdődött meg az összecsapás. A tüntetők üvegekkel, füstfáklyákkal, petárdákkal, sőt Molotov-koktéllal dobálták a rendőröket, közülük hétnek a ruhája ki is gyulladt, kollégáik oltották el a tüzet. A rendőrök a támadásra könnygázgránátokkal válaszoltak, így a demonstrálók a környező utcákban szétszéledtek. A zavargások közben 11-en sérültek meg, köztük három rendőr. Kilenc embert állítottak elő.