Mátyás
-6 °C
1 °C

Pozitív mozgósítás és Kukorica Jancsi esetek

2006.01.30. 15:55
"Mire emlékszik Gyurcsány Ferenc évértékelőjéből? - tettük fel a kérdést azoknak az állampolgároknak, aki vendégként a parlament karzatán hallgatták végig a kormányfő beszédét.

Mire emlékszik a kormányfő évértékelőjéből?

Ötvenes férfi Pest megyéből: "Mindenféle olyasmi kísérletre, amivel próbálta a tegnapi Orbán beszédet utánozni. Éppen csak nem tudta maga köré ültetni az egyszerű embereket, viszont ilyen emberekről prédikált közel hetven percen keresztül. Ennyi maradt meg bennem."

Egyetemista fiú Pécsről: "Kiemelt fő problémákat, tehát szociális biztonság, vagy munkanélküliség, és hogy ők ezekre milyen válaszokat próbáltak adni. Na most, ami még különös volt számomra, hogy kiemelt egyes embereket a társadalomból, és rajtuk keresztül próbálja megmutatni, hogy mi is történt ebben az országban az elmúlt négy évben. Ami még számomra pozitívum volt, hogy semilyen negatívumot nem említett, tehát semmilyen negatív kampány. Nem próbálta negatív szavakkal teletömni a beszédét, hanem tényleg arra próbált fókuszálni, mit csináltunk az elmúlt négy évben. Autópályaépítés, szociális szféra, szociális biztonság megteremtése, és ezekre a problémákra fókuszált a leginkább.

Tehát egyfajta pozitív kampányt próbált beállítani: mi az amit mi megcsináltunk az elmúlt négy évben, és gondolom, hogy a kampányban is ezeket a szavakat szeretnék túlsúlyban feltüntetni."

Egyetemista lány Pécsről: "Mire emlékszem? Ami nagyon megfogott, azok a különböző példák. Tehát igazából nem a saját kormányának a programjának a munkáját támasztották alá, amiket ott felsorolt. Különböző neveket, mezőgazdasággal foglalkozó családot említett, ezekre a példákra gondolok. Ezek mind egy-egy egyéni embernek a saját erőfeszítéséből adódó példakép. Rendben van. De ez nem támasztja alá a kormány munkáját."

Egyetemista lány Pécsről: "Hát nagyon tetszett ez a pozitív mozgósító hangulat. Tehát olyan gondolatokkal és elvekkel akarja mozgósítani a magyarokat, amik abszolút szerintem nem jellemző ránk. Ami nagyon megragadott, ezek a sikertörténetek, egyéni sikertörténetek, amiket felhasznált, és ilyen Kukorica Jancsi esetek. Hogy, ki, hogyan sikeres, a mezőgazdaságban, a kisvállalkozók. Ez tetszett, nagyon."

Fiatal lány Törökbálintról: "Kampánybeszéd. Ígérgetés. Dübörög a gazdaság. A szokásos. Ennyi."

Negyvenes férfi Gyömrőről: "Hát arra, hogy ő elmondta, hogy a négy év alatt mit ígért, és arra, hogy alakultak a jelenlegi és jövőbeli tervei alapján, hogy mit tervez.