Máté, Mirella
7 °C
17 °C

Nők tüntettek a Rebisz laktanyája előtt

2007.05.24. 21:00
Mintegy 100-130 ember vett részt a Fidesz-KDNP női tagjainak felhívására szervezett tüntetésen csütörtök este Budapesten a Rebisz laktanyája előtt, közös nyilatkozatukat a helyszínen vette át a Rebisz távozó parancsnoka.

"Azt várjuk a rendőrségtől, hogy tisztuljon meg! (...) közösítse ki magából azokat a kollégákat, akik nem oda valók, akik oda keveredtek és az a feladatuk, hogy szétverjék a magyar rendőrséget" - fogalmazott a néma tüntetésként meghirdetett rendezvény szónoka, Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke.

A 100-130 fős tüntető csoport a Rebisz épületével szemben a forgalmas Kerepesi út túloldalán egy vaskordonnal elkerített területen gyülekezett. A politikus itt fogalmazta meg a rendőrséget és a kormányfőt bíráló gondolatait. Hangsúlyozta: "elég volt az erőszakból, a túlkapásokból, a hazudozásból, abból, hogy a rendőrök nem óvnak bennünket, hanem esetenként tőlük kell félnünk".

Képek a helyszínről!
Képek a helyszínről!

Pelczné Gáll Ildikó beszéde végén egy nyilatkozat aláírására szólította fel a zászlókkal és a - többek között - "egy lemondás még hiányzik", "Gyurcsány a felelős" feliratú transzparensekkel felszerelt hallgatóságot.

Ezt követően a résztvevők szervezett keretek között - feltűnően sok női rendőr kíséretében - átvonultak a Rebisz épülete elé. Útjukhoz csatlakozott néhány "Kossuth téri" tüntető is, akik közül egyesek hangoskodással hívták fel magukra a figyelmet. A laktanyánál a nagy méretű, aláírásokkal ellátott nyilatkozatot személyesen nyújtották át Dobozi Józsefnek, a Rebisz távozó parancsnokának.