Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nők tüntettek a Rebisz laktanyája előtt

2007.05.24. 21:00
Mintegy 100-130 ember vett részt a Fidesz-KDNP női tagjainak felhívására szervezett tüntetésen csütörtök este Budapesten a Rebisz laktanyája előtt, közös nyilatkozatukat a helyszínen vette át a Rebisz távozó parancsnoka.

"Azt várjuk a rendőrségtől, hogy tisztuljon meg! (...) közösítse ki magából azokat a kollégákat, akik nem oda valók, akik oda keveredtek és az a feladatuk, hogy szétverjék a magyar rendőrséget" - fogalmazott a néma tüntetésként meghirdetett rendezvény szónoka, Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke.

A 100-130 fős tüntető csoport a Rebisz épületével szemben a forgalmas Kerepesi út túloldalán egy vaskordonnal elkerített területen gyülekezett. A politikus itt fogalmazta meg a rendőrséget és a kormányfőt bíráló gondolatait. Hangsúlyozta: "elég volt az erőszakból, a túlkapásokból, a hazudozásból, abból, hogy a rendőrök nem óvnak bennünket, hanem esetenként tőlük kell félnünk".

Képek a helyszínről!
Képek a helyszínről!

Pelczné Gáll Ildikó beszéde végén egy nyilatkozat aláírására szólította fel a zászlókkal és a - többek között - "egy lemondás még hiányzik", "Gyurcsány a felelős" feliratú transzparensekkel felszerelt hallgatóságot.

Ezt követően a résztvevők szervezett keretek között - feltűnően sok női rendőr kíséretében - átvonultak a Rebisz épülete elé. Útjukhoz csatlakozott néhány "Kossuth téri" tüntető is, akik közül egyesek hangoskodással hívták fel magukra a figyelmet. A laktanyánál a nagy méretű, aláírásokkal ellátott nyilatkozatot személyesen nyújtották át Dobozi Józsefnek, a Rebisz távozó parancsnokának.