Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Titkos testület írta az államreformot

2006.05.19. 07:02
A még titokban működő Államreform Bizottságban írták meg azokat a törvényeket, melyeket a miniszterelnök a tervek szerint június 15-én nyújt be a kormány nevében a parlamentnek.

A kormányfő által vezetett Államreform Bizottság szakértői szövegezték meg annak a másfél tucat törvénynek a "nulladik változatát", amiről most folyik a koalíciós egyeztetés, s amit a kormányprogram elfogadása és az új kormány megalakulása után haladéktalanul benyújtanak a parlamentnek - tudta meg a Népszava.

Ezzel megkerülik a szokásos közigazgatási procedúrát s vele együtt kiiktatják a "kiszivárogtatást", illetve a minisztériumok ellenállását is. A reformtörvényeket az új Gyurcsány-kormány első ülésén fogadják majd el - formálisan, a parlamenti benyújtás előtt.

A bizottság feladata a későbbiekben az lesz, hogy figyelje a reformok előrehaladását, a törvénykezést, majd azok alapján az intézményi átalakítást és beavatkozzon, ahol kell. A bizottság létrehozásáról Gyurcsány Ferenc még tavaly októberben döntött.  • Eladnék
  • Hírek