Szilárda
-4 °C
2 °C

Kiáltvánnyal tiltakozik a Fidesz

2006.07.23. 13:35
A Fidesz úgy látja, a kormány gazdaságpolitikája elviselhetetlen az emberek számára. Többek közt ezért javasolják, hogy a hétfőn kidolgozandó Jó reggelt, Magyarország! Kiáltványhoz minél többen csatlakozzanak.

A Fidesz elnöksége hétfői ülésén dolgozza ki a Jó reggelt, Magyarország! kiáltvány részleteit - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján a párt kommunikációs vezetője. Szijjártó Péter elmondta, az elnökség kidolgozza majd az aláírásgyűjtést és a hozzá kapcsolódó egyéb akciót, valamint a szeptember 23-ai rendezvény részleteit is.

Válságba sodorta Magyarországot

Szijjártó úgy fogalmazott, a magyar demokrácia nem épülhet hazugságra, márpedig Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hazugsággal került, illetve maradt a hatalomban. Hozzátette, az a szervezett politikai hazugság pénzügyi válságba sodorta Magyarországot.

A párt kommunikációs vezetője úgy véli, a kormány gazdaságpolitikája elviselhetetlen az emberek számára, ezért javasolja, hogy minél többen csatlakozzanak kiáltványhoz.

Mint azt a párt már korábban ismertette, szeptember 23-ára a Hősök terére várja mindazokat, akik tiltakozni szeretnének a "nyílt politikai hazugság" ellen.

Felelősség a kormányé

A vasárnapi sajtótájékoztatón Szijjártó azt is kifejtette, a konvergenciaprogram részleteit a parlamentben kívánják megvitatni. „Ebben az ügyben a felelősség a kormányé. Várjuk a kormány előterjesztését" – közölte a kommunikációs vezető. Batiz András kormányszóvivő a hét vége előtt közölte, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök augusztus második felére egyeztetést kezdeményez a koncergenciaprogramról a parlamenti pártok elnökeivel.

Az MDF már jelezte, hogy elfogadja a meghívást. Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője pénteken azt mondta: nem kizárt, hogy a konvergenciaprogram parlamenti megtárgyalása érdekében augusztus második felében rendkívüli ülésnapot kezdeményeznek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!