Eleonóra
-1 °C
2 °C

Nem emelnek vádat Rejtő E. Tibor ellen?

2005.06.13. 06:49
Bizonyossá vált, hogy hamarosan lezárul a K&H-ügy nyomozása, s Rejtő E. Tibor ellen nem emelnek vádat. A volt bankvezér állítólag alkut kötött az ügyészséggel. Mióta átszállíttatták a „csótányos” rendőrségi fogdából, csakis az ügyészeknek beszélt.
A számlatulajdonos tudta nélkül, de annak nevében vett fel hiteleket saját bankjától Kulcsár Attila, hogy bizonyos eset(ek)ben abból fedezze a felmerülő követeléseket - értesült a Népszava. Egyelőre továbbra sem tudni, hogy jogerőre emelkedik-e az ügyhöz kapcsolódó számlazárolásokról hozott bírói végzés, a fellebbezéseket ugyanis még nem bírálták el.

Felvetődött, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda a jövő hét közepén befejezi a K&H-ügy nyomozását. A nyomozati határidők valóban lejárnak a közeljövőben, a törvényi előírás szerint az eljárást - vádemelési javaslattal vagy anélkül, de - le kell zárni. Az immár szinte biztos, hogy Rejtő E. Tibor ellen nem emel vádat az ügyészség.

A bank korábbi vezérigazgatója szintén az eljárás gyanúsítottjai között szerepel. A Népszabadság értesülései szerint Rejtő vallomását titkosították, ami azt is jelentheti, hogy a bankvezér alkut kötött az ügyészséggel.

A folyamatokat tekintve érdekes tény, hogy a volt bankvezért minden előzetes egyeztetés nélkül szállíttatták át a rendőrségi fogdából, mert csótányosnak találta. Rejtő ezután csakis az ügyészeknek beszélt. Vallomásának tartalmáról nincs hivatalos információ, de annyi bizonyos, hogy nem tett különösebben terhelő vallomást Kulcsárra. Megbízható források szerint a bróker hasonlóan nem vallott egykori főnökére. Hogy Kulcsár is alkut kötött volna, nem tudni. Annyi bizonyos, hogy egyik vallomásában kijelentette: amennyiben enyhítik a vele szembeni kényszerintézkedést, úgy részletesen beszámol az ügy egyik részletének politikai vonatkozásairól. Kulcsárt ezután helyezték előzetes letartóztatásból házi őrizetbe.