Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Megszüntették Rejtő és Garamszegi házi őrizetét

2004.04.27. 17:50
Az ügyész fellebbezett az ellen a végzés ellen, ami megszünteti a K&H-ügy két gyanúsítottjának házi őrizetét, a nem jogerős döntés azonban végrehajtandó. A házi őrizet megszüntetését védőik kezdeményezték, a Budai Központi Kerületi Bíróság nem árulja el, miért bírálták el kedvezően a kérelmet.
Megszüntették Rejtő E. Tibor, a K&H Bank volt vezetője volt és Garamszegi Gábor, a Betonút Rt volt vezérigazgató-helyettese házi őrizetét kedden - közölte a Fővárosi Bíróság. Albert Viktor szóvivő az Indexnek elmondta, hogy Rejtő és Garamszegi ügyvédei kezdeményezésére döntött a Budai Központi Kerületi Bíróság a házi őrizet megszüntetéséről.

Budapestet nem hagyhatják el

A K&H Bank Kulcsár-ügyben sikkasztással gyanúsított egykori elnök-vezérigazgatója és a Betonút Rt. volt vezérigazgató-helyettese a Budai Központi Kerületi Bíróság keddi határozata értelmében lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll, tehát a főváros közigazgatási határát nem hagyhatja el. Az ügyész a házi őrizetet megszüntető végzés ellen fellebbezést nyújtott be. A nem jogerős döntés azonban végrehajtandó - közölte a bíróság.

Tíz- illetve harmincmilliós óvadék

Rejtő E. Tibor a múlt év december 12-én hagyhatta el a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetet 10 millió forintos óvadék ellenében. Garamszegi egy héttel előtte, rekordösszegért, 30 millió forintos óvadékért került háziőrizetbe.

Házon kívül
A héten valaki több sajtóorgánumnak is elküldte azt a levelet, amelyben állítja: Rejtő E. Tibort nemrégiben egy autóban látta, a hátsó ülésen egy gyermekkel. Egy másik olvasó egy McDonald'sban vélte látni Rejtőt, aki állítása szerint egy négy-ötév körüli kisgyerekkel volt. Albert Viktor, a Fővárosi Bíróság szóvivője ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az ügyvédek kezdeményezhetik, hogy részlegesen korlátozzák a házi őrizetet, de azt nem tudta megmondani, volt-e ilyen kérelem.