Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Még két hónapot nyomoznak Révész Máriusz ügyében

2008.03.14. 13:32
A Legfõbb Ügyészség két hónappal meghosszabbította a fideszes Révész Máriusz megverése ügyében indult nyomozást. A politikust a gyanú szerint rendõrök verték meg 2006. október 23-án, a Fidesz nagygyûlésén az Astoriánál. A nyomozó ügyészeknek most május 14-ig van lehetõségük kideríteni, ki verte meg a politikust.

A nyomozás végsõ határideje pénteken járt volna le, a héten azonban a Legfõbb Ügyészség két hónappal meghosszabbította a nyomozást - mondta el a Független Hírügynökségnek Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Fõügyészség vezetõje. Az ügyben még tart a vizsgálat, a politikust megverõ rendõr még nincs meg. Egy rendõrt továbbra is bûnsegédlettel, egy másikat bûnpártolással gyanúsítanak.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, 2007 õszén egy rendõrt pszichológiai bûnsegédlettel gyanúsítottak meg az ügyben - õ látta a verést, de nem tett semmit. 2008 elején egy rendõrtisztet, a helyszínen akkor bevetett csapatok egyik beosztott parancsnokát hallgatták ki. Hivatalos személy által elkövetett bûnpártolással gyanúsítják. A nyomozó ügyészek szerint a parancsnok szintén észlelte az eseményeket, de a szolgálati kötelességei ellenére semmiféle iratot nem készíttetett az ügyrõl. Az ügyészek ebbõl arra következtetnek hogy el akarta hallgatni az ügyet, hogy késõbb ne derülhessen ki semmi.

Révész Máriuszt 2006. október 23-án, a Fidesz nagygyûlése után kialakult utcai zavargásban a rendõrök verték meg. A politikust bántalmazó rendõr még nincs meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!